SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Pollo alla Romana

lekker op vele manieren!
Lunch, Zomer, Belegd Broodje, Italiaans, Met verse groenten en Kip & gevogelte
Pollo alla romana sidepic

Boodschappenlijst voor 2
2 afbak panini broodjes
2 kipfilets (samen 200 gram)                
zeezout en versgemalen zwarte peper    
2 grote vrije uitloop bio-eieren        
35 gram patent bloem    
100 gram paneermeel
100 gram geraspte Pecorino Romano            
1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden
1 theelepel. knoflookpoeder        
 olijfolie, om in te bakken
sla, ui en tomaten
optioneel: mayonaise, naar smaak

Pollo alla romana sidepicll

We maken een heel lekker Italiaans recept met kip: Pollo alla Romana en vandaag eten wij het bij de lunch, op een broodje. Het begint met veel kabaal, we maken de kip wat platter (2cm dikte) door er met de deegroller op te slaan. Maar als je stevig rolt blijft het lekker rustig in de keuken :)) We wassen en snijden de groenten en soort van frituren de op zi'n Italiaan gepaneerde kip. Erg lekker hoor, dit broodje!

Zo maak je een Pollo alla Romana Broodje

Begin met de panini broodjes, verwarm de oven voor op 220°C

Pollo alla romana 01
Pollo alla romana 02
Pollo alla romana 03
Pollo alla romana 04

Bak de broodjes af in 10 minuten.

Rol de kip plat, tot 2 cm dikte.

Was de groenten en laat uitlekken.

Snij de groenten en zet ze opzij.

Zo paneer je de kip

Pollo alla romana 05
Pollo alla romana 06
Pollo alla romana 07

Klop de eieren los.

Doe er zeezout en gemalen zwarte peper bij. 

Rasp de Pecorino Romano.

Doe het paneermeel in een grote kom

Pollo alla romana 08
Pollo alla romana 09
Pollo alla romana 10
Pollo alla romana 11

Voeg de kaas, Italiaanse kruiden en knoflookpoeder toe.

Roer alles door elkaar tot het goed gemengd is.

Bestrooi de kip met bloem, tik teveel bloem af.

Zet het eimengsel, de panneermix en de kip klaar.

Pollo alla romana 12
Pollo alla romana 13
Pollo alla romana 14

Bedek de kip rondom met eimengsel.

Druk beide kanten stevig in het paneermengsel.

De kipfilets zijn klaar om te bakken.

Zo bak je de kip

Pollo alla romana 15
Pollo alla romana 16
Pollo alla romana 17

Verhit ½ cm olie in de koekenpan.

Bak de kip ongeveer 4 minuten aan elke kant.

Tot de kip goudbruin van kleur en gaar is.

Laat de kip even uitlekken op keukenpapier en snij het dan in reepjes

Pollo alla romana 19
Pollo alla romana homepage

Je kunt eventueel wat mayonaise op de broodjes smeren. 

Leg dan de sla, kip, ui en tomaat op de broodjes

Godere! - Geniet er van!