De boodschappen
+/- 400 gram (bevroren) pompoen
½ theelepel Dijon mosterd
zeezout en versgemalen peper
4 sneden casino, witbrood
150 gram geraspte mozzerella/cheddar
salieblaadjes naar smaak
ongezouten boter
grof zeezout
Het vlees van de uitgeholde pompoen van Halloween vorige maand hebben we gesneden, in zakjes gedaan en in de vriezer gelegd. Net als bij AH in de diepvries, maakten wij zakjes van ongeveer 400 gram. Zo handig, voor als je een leuk recept tegenkomt. Nu maken we er - naar recept van Martha Stewart - tosties mee!
Zo maak je pompoen-kaas tosties
Stoom de ontdooide pompoen gaar in +/- 20 minuten.
Pureer de pompoen in de blender.
Roer er mosterd, zeezout en versgemalen peper door.
Besmeer twee boterhammen met de pompoenpuree.
Beleg met geraspte kaas en salieblaadjes.
Leg er twee boterhammen bovenop.
Smeer boter aan de buitenkanten.
Bak de tosties in een droge pan aan beide kanten goudbruin, in ongeveer 4 minuten per kant.
Snij de tosties diagonaal door, strooi er grof zeezout op.
Wij eten bij de Pompoen/kaas-tosties sla met ui en augurk.
NB De meningen waren verdeeld wat betreft dit recept, Op de vraag: "Vind je het lekker?" zei iemand nee, echt niet! De ander zei "Het is wel okay..." maar niemand was er enthousiast over. Er gaat er wel eens een de mist in zullen we maar denken!
En dan te bedenken dat Martha hier copyright op heeft ^^ ><