De boodschappen
1 pompoen (+/- 2 kg)
2 muskaat pompoenen (fles type)
1.5 liter groentenfond
2 gesnipperde uien
100 gram boter
1 kaneelstokje
nootmuskaat
zeezout&versgemalen peper
Pompoenen en ui: Rechtstreex
Nu halloween dichterbij komt maken we een lekker zachte pompoensoep, vegetarisch. Je kunt de hele winter plezier hebben van dit recept want ook na Halloween is deze soep erg lekker!
Snij de top van de pompoen.
Schep de zaden en draden er uit.
Schep het vruchtvlees eruit.
Snij de flespompoenen door.
Schep de zaden en baarden er uit.
Schil de pompoenen met de dunschiller.
Snij ze in kleine stukken.
Smelt boter in de soeppan en fruit de ui 10 minuten.
Voeg de gesneden pompoenen hier aan toe.
Voeg het kaneelstokje toe en ook zout, peper & nootmuskaat.
Laat de pompoen ca 40 minuten stoven met de deksel op de pan.
Roer de pompoenstoof af en toe om, pas op aanbranden. In +/- 40-45 minuten is de pompoen zacht en kan het kaneelstokje er uit.
Voeg de groentenfond toe en breng de soep aan de kook. Laat het even doorkoken.
Neem de soep van het vuur en laat het wat afkoelen. Mix de soep in gedeelten glad.
Doe de soep terug in de pan en laat het nog een half uur zachtjes koken.
Schenk de hete soep in de uitgeholde pompoen.
Rasp er nog wat nootmuskaat over voor het mooi. Happy Halloween!