SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Nutella Portemonneetjes

met banaan
Met chocolade, Chanoeka, Gebak, Met vers fruit en Joods
Nutella pockets sidepic

Boodschappenlijst
1 rol bladerdeeg
chocolade-hazelnootpasta (Nutella)
een banaan, in rondjes gesneden, om op munten te lijken
1 vrije uitloop bio-ei, losgeklopt
poedersuiker

Nutella pockets home

We bakken voor Hannukah een lekker zoet portemonneetje van vers bladerdeeg, gevuld met bananenmunten en chocolade. Zo klaar en een groot succes bij mini-de monstertjes. Lekker bij de thee!

Zo maak je ze

Verwarm de oven voor op 200°C en leg bakpapier op de bakplaat

Nutella pockets 01
Nutella pockets 02
Nutella pockets 03
Nutella pockets 04

Snij het bladerdeeg in vierkanten.

Snij de banaan in schijfjes.

Klop het ei los.

Schep Nutella op het deeg.

Schep een volle theelepel op elk vierkant

Nutella pockets 05
Nutella pockets 06
Nutella pockets 07

Druk er 2 banaanschijfjes op.

Strijk geklopt ei op de randen.

Plak de randen op elkaar.

Nutella pockets 08
Nutella pockets 09
Nutella pockets 10
Nutella pockets 11

Druk de rand vast met een vork.

Strijk ei op het deeg.

Bak ze 15 tot 20 minuten.

Tot ze mooi goudbruin zijn.

Nutella pockets 12
Nutella pockets 13

Laat het bladerdeeg afkoelen op een rooster.

Strooi poedersuiker over de Nutella portemonneetjes.

Lekker bij melk, koffie of een beker thee!