De boodschappen
voor het deeg
375 gram bloem + extra
15 gram kristalsuiker
225 gram ongezouten boterblokjes
1 vrije uitloop ei
2 eetlepels koud water
Voor de frangipane
200 gram ongezouten boter
200 gram kristalsuiker
2 vrije uitloop eieren
200 gram amandelmeel
Topping
6-8 pruimen, in vieren of achten
De pruimentaartjes van Angela Hartnett zijn zo lekker door de frangipane vulling in combinatie met de zoete, sappige pruimen. Een echt herfst gebakje!
Maak een grote taart met een vorm van 25-26cm of maak 6-8 kleine taartjes.
Zo maak je de pruimentaartjes van Angela
Maak het deeg
Zeef meel en suiker samen in een grote kom.
Wrijf er de boterblokjes in met je vingertoppen.
Klaar moet het mengsel op grote kruimels lijken.
Klop het ei even los met een garde.
Kneedt dan het geklopte ei door de deegkruimels.
Blijf niet te lang kneden, het deeg moet net glad zijn.
Rol in folie en zet het deeg minstens 30 minuten in de ijskast.
Maak intussen frangipane
Mix in een grote kom boter en suiker romig.
Klop 1 voor 1 de eieren door het botermengsel.
Voeg het amandelmeel aan het mengsel toe.
Kneedt de frangipane met de hand glad.
Dek de frangipane af met vershoudfolie en zet het even opzij. Verwarm de oven voor op 180°C.
Bak de taartjes
Vet de taartvormpjes in
Rol het deeg dun uit.
Steek er cirkels uit.
Leg ze in de vormpjes.
Druk de cirkels in de vorm.
Vul de taartjes 2/3 met frangipane.
Leg de pruimen er bovenop.
Bak de taartjes in +/- 20 minuten lichtbruin.
Erg lekker!