Boodschappenlijstje voor 12 cupcakes
250 gram fijne kristalsuiker
250 gram boter (kamertemperatuur)
3 vrije uitloop bio-eieren (kamertemperatuur)
1 theelepel vanile extract
250 gram zelfrijzend bakmeel, gezeefd
4 eetlepels melk
rolfondant, blauw en geel
sprinkeltjes, blauw en geel
500 ml slagroom
4 eetlepels fijne suiker
We zagen deze cupcakevormpjes terwijl we thuis een kleine Minion-fan hebben, dus die moesten gelijk mee naar huis. Onze kleine fan wilde gelijk al gaan bakken, dus we bakken Minion cupcakes vandaag. Met zo'n goed hulpje in de keuken wordt dat een makkie!
Zo maak je Minion cupcakes
Klop de boter met de suiker in 10 minuten romig en bleek.
Voeg de eieren en de vanille toe en mix ze door.
Als het mengsel luchtig is geklopt zeef je het bakmeel erbij.
Klop het zelfrijzend bakmeel heel kort door het beslag.
Klop tot slot snel de melk er door.
Zet de vormpjes in het bakblik.
Puk schept netjes het beslag in de vormpjes.
De vormpjes vullen met een ijsschep is wel moeilijk voor een kleine Puk, maar het lukt prachtig!
We hebben tijd genoeg terwijl de oven voorverwarmt op 175°C
Dan gaan de cakejes 20-25 minuten bakken in de oven.
Er wordt heel goed opgelet, Puk wacht op de piepjes!
Terwijl de cupcakes afkoelen steken wij nog even snel blauw en geel fondant uit, voor de zo-uit-school-komertjes!
Kneed het rolfondant zacht.
Rol het dun uit.
Steek 6 cirkels uit geel.
En 6 uit blauw rolfondant.
Plak ze op de cupcakes met wat water.
Spuit er slagroom bovenop.
Puk mag de minions in de cupcakes prikken.
Strooi er tot slot wat spinkeltjes over.
Fijn weekend!