De boodschappen
50 gram boter|
150 gram chocolade (72%)
een theelepel vanille
500 ml slagroom
100 ml extra slagroom
leuke paaschocolaatjes
50 gram boter|
150 gram chocolade (72%)
een theelepel vanille
500 ml slagroom
100 ml extra slagroom
leuke paaschocolaatjes
Homemade chocolade mousse smaakt zoveel lekkerder dan kant&klaar gekochte. Het is echt een kleine moeite!
Zo maak je chocolade mousse
Breng wat water aan de kook en zet een schaal op de pan.
Smelt de boter samen met de gebroken chocola.
Roer de chocola en de boter met de garde egaal.
Voeg een theelepel vanille aan de gesmolten chocolade toe.
Meet van de koude slagroom 100 ml af, giet het bij de chocola en klop het erdoor.
Zo is de hitte van de chocolademix, voor het bij de slagroom gaat.
Schenk de resterende 400 ml slagroom in een grote kom, die zo koud mogelijk moet zijn.
Voeg de chocolademix toe.
Mix het doorelkaar.
Een mousse moet luchtig zijn
maar klop het niet te stijf.
Schep de chocolade mousse in bakjes, dek ze af en zet de mousse een nachtje in de ijskast om op te stijven.
Klop de extra slagroom stijf, schep het op de mousse, strijk de slagroom af. Leg er tot slot paaschocolaatjes op.