SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Thuisgemaakte chocolade mousse

met slagroom, voor pasen!
Met chocolade, Dessert, Pasen en Met slagroom
Chocomousse01
De boodschappen
50 gram boter|
150 gram chocolade (72%)
een theelepel vanille
500 ml slagroom
100 ml extra slagroom
leuke paaschocolaatjes
Chocomousse18
Homemade chocolade mousse smaakt zoveel lekkerder dan kant&klaar gekochte. Het is echt een kleine moeite!


Zo maak je chocolade mousse

Chocomousse02
Chocomousse03
Chocomousse04
Chocomousse05
Breng wat water aan de kook en zet een schaal op de pan.
Smelt de boter samen met de gebroken chocola.
Roer de chocola en de boter met de garde egaal.
Voeg een theelepel vanille aan de gesmolten chocolade toe.
Chocomousse06
Chocomousse07
Chocomousse08
Meet van de koude slagroom 100 ml af, giet het bij de chocola en klop het erdoor.
Zo is de hitte van de chocolademix, voor het bij de slagroom gaat.
Schenk de resterende 400 ml slagroom in een grote kom, die zo koud mogelijk moet zijn.
Chocomousse09
Chocomousse10
Chocomousse11
Chocomousse12
Voeg de chocolademix toe.
Mix het doorelkaar.
Een mousse moet luchtig zijn
maar klop het niet te stijf.
Chocomousse13
Chocomousse19
Schep de chocolade mousse in bakjes, dek ze af en zet de mousse een nachtje in de ijskast om op te stijven.
Klop de extra slagroom stijf, schep het op de mousse, strijk de slagroom af. Leg er tot slot paaschocolaatjes op.