Icon en

Rafels van Rio

het nieuwe boek van Gijs Wanders
Spannend en Young-adult boek en/of film

Rafels van Rio, heet het nieuwe boek van duizendpoot Gijs Wanders en het heeft een actueel thema. Nu de focus van de hele wereld is gericht op Brazilië door het WK, mogen de favela's in Rio de Janeiro niet onopgemerkt blijven. In samenwerking met Lemniscaat gaat van elk verkocht boek een deel naar de IBIS Foundation van Nanko van Buuren, de organisatie die met kinderen werkt in de sloppenwijken van Rio. Bondscoach Louis van Gaal ontving het eerste exemplaar van het boek.

Rafels van rio

Rafels van Rio
Auteur: Gijs Wanders
Illustrator omslag:
Oorspronkelijke taal: Nederlands
Verschenen: mei 2014
Uitgeverij: Lemniscaat B.V.
ISBN13: 9789047706724
Prijs: € 15.99 (HC)
Leeftijd: vanaf 13 jaar

Korte inhoud van het boek
De finale van het wereldkampioenschap voetbal in Brazilië staat op het punt te beginnen. Opeens doven de stadionlichten. Het wordt aardedonker in de voetbaltempel. Als de lampen weer aangaan, is de wereldcup verdwenen. Wat is er gebeurd?

De zoektocht leidt naar de rafels van Rio de Janeiro: de favela's en hun bewoners. Naar Julia, wier dochtertje door een verdwaalde kogel werd gedood. Naar Renato, een verbitterde politieagent. En naar Hiago, een jongen die rondloopt met een afschuwelijk geheim.

Rafels van Rio is het verhaal van de favela's, waar geweld en moord aan de orde van de dag zijn, maar waar je kunt overleven en de wereld zelfs versteld kunt doen staan. (bron: bol.com) Een spannend boek dat je niet graag neerlegt!

3 hoopvolle sterren voor De Rafels van Rio, van de monsters!