Wat ligt er nog in de ijskast?
50 gram bacon, in plakjes
6 kastanje-champignons, in schijfjes
5 cherry tomaatjes, gehalveerd
4 kleine gekookte aardappels, in schijfjes
een handje baby spinazie
4 vrije uitloop eieren
half zakje gemengde sla
½ citroen
Wat is er altijd in huis?
1 uitje
olijfolie
zeezout & zwarte peper
De frittata is een creatief gerecht, je kunt hem bijvoorbeeld ook maken met kaas ipv bacon. Alle andere restjes groente die je zou hebben, kun je er ook in kwijt! De frittata heeft alles wat je nodig hebt per dag, volgens de schijf van vijf.
Ook fijn, je hoeft geen eten weg te gooien en de dingen die op moeten zijn uit je ijskast verdwenen. Bovendien zet je heel snel een lekkere hap op tafel. Avondeten of lunch, een frittata is altijd lekker!
Zo maak je een frittata
Bak de bacon knapperig.
Bak champignons en tomaten.
Bak de aardappels goudbruin.
Was de spinazie en slink het.
Bak alles in dezelfde koekenpan en laat het goed uitlekken op keukenpapier.
Gebruik voor de spinazie een andere pan. Direct als de spinazie in aanhangend water is geslonken laat je het uitlekken in de vergiet.
Gebruik voor de spinazie een andere pan. Direct als de spinazie in aanhangend water is geslonken laat je het uitlekken in de vergiet.
Breek de eieren in een grote kom.
Klop ze los met peper&zout.
Voeg aardappels en groenten toe.
Giet het mengsel in de pan.
Bak de frittata langzaam gaar op middelhoog vuur in +/- 10 minuten. Leg er dan 3-5 minuten een deksel op, zodat de bovenkant stolt.
Laat de frittata uit de pan glijden en serveer hem meteen.
Geef er sla met ui bij, gemengd met olijfolie, citroensap, zout & peper.