Boodschappenlijstje
250 gram gerookt spek, in blokjes
1 ui, gesnipperd
een teentje knoflook
25 gram boter
300 gram risottorijst
half glas witte wijn (optioneel)
700 ml hete kippenbouillon (blokjes)
50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
Vandaag maken we het ons makkelijk met een simpel maar erg lekker Italiaans gerecht: risotto uit de oven. Makkelijk om te maken en zo lekker, met hartige prosciutto, pittige Grana Padano en verse tomaatjes. We hebben nog een overgebleven afbakbaguette erbij en voor de liefhebber een groene salade.
Zo maak je risotto uit de oven
Bak eventueel eerst het stokbroodje af, zoals op de verpakking staat en zet de oven dan op 200°C / 180°C hetelucht
Snipper een ui en snij de tomaatjes doormidden.
Zet de prosciutto laag op in een droge pan.
Bak het middelhoog knapperig in het eigen vet.
Doe de gesnipperde ui bij het spek.
Roer de ui en boter erdoor en laat 3-4 minuten bakken.
Doe de knoflook erbij in de laatste minuut en laat even meebakken.
Voeg dan de risottorijst toe en roer het er goed door.
Voeg optioneel de wijn toe.
Laat het 2 minuten doorkoken.
Voeg de cherry-tomaatjes toe.
Los het blokje op in kokend water.
Neem het stokbrood uit de oven.
Doe de bouillon bij het risotto-mengsel.
Roer het er goed door.
Zet het deksel op de pan en plaats de pan in het midden van de oven
Bak de rijst net gaar in 18 minuten.
Rasp intussen de kaas.
Snij alvast het stokbrood.
Roer de risotto kort door.
Roer het grootste gedeelte van de kaas door de risotto.
Schep op warme borden en strooi er nog wat kaas over.
Geniet ervan! - Gustare!