Boodschappenlijstje
225 gram zelfrijzend bakmeel
snufje zout
55 gram boter, plus extra om in te vetten
25 gram rozijnen
25 gram fijne suiker
150 ml melk
Serveren met jam, boter of clotted cream
Vandaag bakken we Engelse scones, lekker, met rozijnen. We hebben er jam bij, appelgelei en bessencompote, allemaal zelf gemaakt. Het potje Britse clotted cream vonden we gewoon bij Albert Heijn. We gaan snel beginnen, dan kunnen ze vanmiddag nog bij de thee :))
Zo maak je rozijnen scones
Doe het meel, zout en de boter in een mixerkom.
Wrijf de boter in het meel met je vingers,
Voeg suiker en rozijnen toe en - langzaam - de melk.
Mix alles door elkaar tot een grof deeg.
Stort het deeg uit de kom.
Kneed en vorm tot een ronde plak.
Steek er 5cm ø scones uit,
Verwarm de oven voor op 220°C / 200°C Hetelucht en leg bakpapier op de bakplaat
Leg de scones op de bakplaat.
Strijk er wat melk op.
Bak ze in 12-15 minuten gaar.
Laat de scones afkoelen.
Serveer de rozijnen scones met jam of compote.
En met boter of clotted cream (bij Albert Heijn).
Heerlijk bij een kop thee!