SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Rozijnen scones

met jam en clotted cream
Brits, Gebak en High Tea
Rozijnen scones sidepic

Boodschappenlijstje                    
225 gram zelfrijzend bakmeel                
snufje zout                            
55 gram boter, plus extra om in te vetten        
25 gram rozijnen
25 gram fijne suiker
150 ml melk
Serveren met jam, boter of clotted cream

Rozijnen scones sidepicll

Vandaag bakken we Engelse scones, lekker, met rozijnen. We hebben er jam bij, appelgelei en bessencompote, allemaal zelf gemaakt. Het potje Britse clotted cream vonden we gewoon bij Albert Heijn. We gaan snel beginnen, dan kunnen ze vanmiddag nog bij de thee :))

Zo maak je rozijnen scones

Rozijnen scones 01
Rozijnen scones 02
Rozijnen scones 03
Rozijnen scones 04

Doe het meel, zout en de boter in een mixerkom.

Wrijf de boter in het meel met je vingers,

Voeg suiker en rozijnen toe en - langzaam - de melk.

Mix alles door elkaar tot een grof deeg.

Rozijnen scones 05
Rozijnen scones 06
Rozijnen scones 07

Stort het deeg uit de kom.

Kneed en vorm tot een ronde plak.

Steek er 5cm ø scones uit,

Verwarm de oven voor op 220°C / 200°C Hetelucht en leg bakpapier op de bakplaat

Rozijnen scones 08
Rozijnen scones 09
Rozijnen scones 10
Rozijnen scones 11

Leg de scones op de bakplaat.

Strijk er wat melk op.

Bak ze in 12-15 minuten gaar.

Laat de scones afkoelen.

Rozijnen scones 12
Rozijnen scones homepage

Serveer de rozijnen scones met jam of compote.

En met boter of clotted cream (bij Albert Heijn).

Heerlijk bij een kop thee!