In de ijskast
een restje baby spinazie
een restje sla
een restje gebakken aardappels
een restje gekookte sperziebonen
1 eetlepel olijfolie
1/2 half potje yoghurt, 0% vet
1 hardgekookt, vrije uitloop ei
trostomaten
een restje parmaham
klein restje kappertjes
zwarte peper&zeezout
restje oud brood
Onze oma's en moeders doen het sinds na de tweede wereldoorlog, maar nu is het erg hip: maak de ijskast leeg! Clear (of clean?) out the fridge! Om verspilling van eten tegen te gaan verwerk je je restjes in een ander gerecht. Of zoals in mijn geërfde Margriet-kookboek staat: verwerk de restjes in een smakelijk schoteltje. Vandaag laten we jullie onze restjes zien voor de lunch. Geen recept dit keer, gebruik gewoon je creativiteit!
Je maakt met restjes wortel, paprika, courgette, aubergine, tomaat, ui, knoflook (altijd in huis van Rechtstreex), kaas, olijfolie, passata, tomatenpuree en versgemalen peper & zeezout, eventueel aangevuld met restjes kip, varkens- of rundvlees net zo gemakkelijk een heelijke (vegetarische) ovenschotel.
Zo maak je een restjes-salade
Maak de salade af met zout & peper en rooster er wat oud brood bij, heerlijk! ;) Ruimt dat niet netjes op!