SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Samen gaan bouwen

Plannen voor onze toekomst
Prentenboek en Filosofie
Samen gaan bouwen sidepic

Samen gaan bouwen
Auteur/Illustrator: Oliver Jeffers
Oorspronkelijke taal: Engels
Vertaald door: ?
Verschenen: Februari 2021
Uitgeverij: De Fontein Jeugd
ISBN13: 9789026154799
Prijs: € 14.99 (HC)
Leeftijd: 3-7 jaar

Bijna alle boeken van Oliver Jeffers staan in de snazzieboekenkast maar deze - Samen gaan bouwen - slaan we even over. Is het boek niet mooi geillustreerd? Natuurlijk wel, de illustrator is het is Oliver Jeffers. Is de tekst niet filosofisch en poëtisch, respectvol en optimistisch? Natuurlijk wel, een paar boeken verder verander je niet plotseling in een on-filosofisch, onpoëtisch, onrespectvol en pessimitisch persoon. Wat is er dan mis aan dit boek?

Samen gaan bouwen 01
Samen gaan bouwen 02
Samen gaan bouwen 03

Na het geweldige Samen Hier missen we een duidelijke verhaal lijn in dit nieuwe boek. De korte teksten lijken niet echt samenhangend en nu komt het voor ons het belangrijkste gemis: de minimonstertjes vinden het niet leuk, ze snappen er niets van. Onze monsters zijn slim en wakker, ze weten heel goed wat leuk en/of grappig is! De aanbellende pinguin, de boom waarin alles blijft steken, de slimme eland die toch echt van mij was, allemaal leuk en grappig. Maar ook Samen Hier is al ontelbare keren voorgelezen.

Samen gaan bouwen 04
Samen gaan bouwen 05

Wij maxi-monsters vinden dit weer een prachtig boek en de boodschap is voor ons duidelijk. Het boek is weer filosofisch, poëtisch, lief, optimistisch en met schitterende illustraties. Maar het is een kinderboek, geen boek voor maxi-monsters als de mini-monstertjes het niet leuk vinden. Dus heel jammer, maar boeken die niet uit de kast komen hebben we al genoeg ;)

Daarom: 2 sterren voor Samen gaan bouwen van de snazzie-lezertjes.