Icon en

Science Centre Delft

echt cool!
Info, Vakantie- & weekenduitjes, Kerstmis, Wetenschap en Informatief en leerzaam
Tu science centre homepage

Wie? TU Delft

Wat? Science Centre Delft

Waar? 
Mijnbouwstraat 120
2628 RX  Delft
Telefoon: 015-2785200

 

Science centre delft sidepic

Vlakbij Rotterdam ligt het mooie stadje Delft. Heerlijk om op een zomerdag lekker langs grachten met leuke winkeltjes te slenteren. Je kunt er ook heerlijk in het zonnetje zitten, op een van de vele terrassen in deze studentenstad.

In de winter kun je in museum Het Prinsenhof de kogelgaten in de muur gaan bekijken, van schoten waarmee Willem van Oranje werd vermoord.  Je kunt ook zijn zijn Praalgraf bezoeken, in de Nieuwe Kerk. In Delft is veel te zien en te doen. Maar misschien weet je dat al.

Maar weetje ook dat Technische Universiteit Delft sinds september 2010 een eigen Science Centre heeft? Dat is toch leuk! Je kunt niet alleen zien met welke coole wetenschappelijk experimenten de TU-studenten zich bezighouden, er zijn ook allerlei experimenten waar jij aan kan deelnemen.

Je kunt bijvoorbeeld je eigen vliegtuigvleugel ontwerpen. Wil je alleen kijken of gelijk meedoen? Het kan hier allebei! Voor elk kind (of volwassene) dat meer wil weten, van wetenschap & techniek in het algemeen en hoe wij daar allemaal gebruik van (kunnen) maken in ons dagelijks leven is dit een geweldige ervaring.

Wat denk je van de Simona Flight Simulator? Deze simulator is een kopie van de echte simulator die op de TU door de faculteit Lucht- en ruimtevaart techniek-studenten wordt gebruikt. Zo cool en jij kan erin zitten, als je durft! Wij zijn al meerdere keren geweest en hadden zoveel plezier!

3 schitterend stralende sterren voor TU Science Centre Delft, van alle snazzie mini-monsters!