SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Science Centre Delft

geeft de coolste workshops!
Techniek, Vakantie- & weekenduitjes, Wetenschap en Informatief en leerzaam
Workshop zonnebeestje sidepic

TU Delft Science Centre
Van der Burghweg 1
2628 CS Delft
Nederland

E-mail: sciencecentre@tudelft.nl

Workshops Info

Meld je hier aan voor de Nieuwsbrief

Puk wilde graag meedoen met een Zonnebeestje bouwen, de workshop van TU Delft. Dus online ingeschreven, de kaartjes gekocht en vandaag was het dan zover! We gingen al vroeg onderweg naar Delft want de Technische Universiteit is heel groot en misschien moeten we even zoeken naar de juiste plek. Puk wil natuurlijk niet te laat komen!

Workshop zonnebeestje 01
Workshop zonnebeestje 02
Workshop zonnebeestje 03
Workshop zonnebeestje 04

Het is een leuke klas met kinderen van ongeveer dezelfde leeftijd die allemaal interesse in techniek hebben. Er is ook een leuke, geduldige juf en zij geeft eerst uitleg bij het bord en dan krijgt ieder kind een instructieblad. Iedereen gaat gelijk beginnen!

Het zijn interessante onderdelen vindt Puk, een stukje doorzichtg groen perspex en een zonnecel, die moeten op elkaar komen. Dan moet er een trilmotortje op de buik van het beestje geplakt worden, met dubbelzijdig tape. Maar let op: geen tape over de gaatjes plakken!

Workshop zonnebeestje 05
Workshop zonnebeestje 06
Workshop zonnebeestje 07

Het beestje heeft ook vleugels nodig (hij kan niet vliegen maar ze staan heel mooi) en die knip je uit gekleurd papier. Maar denk er aan: niets over de gaatjes plakken! Want tot slot worden de draadjes aan het motortje gesoldeerd. De kinderen vinden het prachtig om zelf te solderen, en de lieve, geduldige juf is on stand by en helpt waar nodig.

Workshop zonnebeestje 08
Workshop zonnebeestje 09

Het zonnebeestje is klaar! Zet het in de zon en het gaat lopen, komt het in de schaduw dan staat het stil. Alle beestjes zijn mooi geworden en iedereen is er blij mee. Puk kan niet wachten om het thuis te laten zien, hij is heel trots op zijn coole zonnebeestje.

Wat een super leuke workshop was dit!!

Het duurt nog even voor het november is maar deze tip willen wij je toch alvast geven:

Ondek het Delft van Antoni en duik in de wereld van microbiologie
Op 3 november 2024 is het Science Day bij TU In Delft
en dit jaar is deze dag helemaal gewijd aan wetenschapper Antoni van Leeuwenhoek. Hij werd 1632 in Delft geboren en heeft er tot aan zijn dood in augustus 1723 gewoond. Antoni van Leeuwenhoek was al op jonge leeftijd geinteresserd in sterrenkunde, wis-, natuur- en scheikunde. Op latere leeftijd werd hij het meest bekend als ontdekker van micro-organismen, doordat hij zelf een microscoop in elkaar knutselde.

Lees er hier alvast alles over!