SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Shipwrecked

een waargebeurd verhaal
Wetenschap, Geschiedenis, Engelstalig , Leesboek en Young-adult boek en/of film
Shipwrecked home

Shipwrecked (Schipbreuk)
Auteur: Rhoda Blumberg
Illustrator: met diverse illustraties
Oorspronkelijke taal: Engels
Vertaals in het Nederlands: niet
Gepubliceerd: januari 2003
Uitgevers: Harper Collins Publishers Inc
EAN: 9780688174859
Prijs: € 13,99 (HC)
Leeftijd: 8 - 12 jaar

Shipwrecked sidepic

Shipwrecked is het mooie verhaal over de verbazende avonturen van een Japanse jongen van 14 jaar die echt geleefd heeft, lang geleden in Japan. Door zijn verhaal te lezen krijg je inzicht in de Japanse wetten en -cultuur in zijn tijd, de jaren 1800. Wat deze jongen meemaakt is ongelooflijk en heel bijzonder. Uiteindelijk loop het gelukkig goed af voor hem.

Shipwrecked 01
Shipwrecked 02
Shipwrecked 03

Het boek is geschreven door de Amerikaanse schrijfster van historische kinderboeken Rhoda Blumberg. Voor in het boek vind je een foto van Manjiro, in zijn latere jaren. De illustraties zijn schitterend, sommige zijn schilderijen van bekende Japanse kunstenaars. Er staan ook wat heel oude tekeningen van Manjiro zelf in het boek, gesigneerd door John Dung. Dit was de naam die de Amerikanen hem gaven.

Shipwrecked 04
Shipwrecked 05

Het verhaal gaat over een schipbreuk, de redding en de walvisvaart, de relatie tussen Japan en de wereld maar verder willen we je niet teveel vertellen over het verhaal. Behalve misschien dat het boek hier in één zit uitgelezen wordt omdat het zo'n uitzonderlijk verhaal is. Je kunt het boek moeilijk neerleggen!

3 stralende sterren van de jonge en de oudere snazzielezers voor Shipwrecked!