SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Blommetjes

een schitterend boek!
Prentenboek, Filosofie, Boek zonder woorden en Poëzie
Sidewalk flowers home

Blommetjes
Auteur: JonArno Lawson
Illustrator: Sydney Smith
Oorspronkelijke taal: Engels
Vertaald door: boek zonder woorden
Gepubliceerd: februari 2016
Uitgeverij: Karmijn
EAN: 9789492168078
Prijs: € 10,00 (HC)
Leeftijd: vanaf 4 jaar

Het tweede boek in onze Engelstalige serie is het Canadese prentenboek Sidewalk Flowers. Een schitterend boek zonder woorden en tegelijk zo veelzeggend. Dit boek is inmiddels ook in het Nederlands verschenen bij uitgeverij Karmijn, wat grappig is want het boek heeft geen woorden :D Vandaar de vertaling van de titel in Blommetjes en de korte inhoud op de achterzijde is ook in het Nederlands. Kijk even op de website van deze bijzondere nog jonge uitgeverij, hun boeken zijn heel speciaal!

Sidewalk flowers 01
Sidewalk flowers 02
Sidewalk flowers 03

De tekeningen zijn prachtig, het gezichtje en de lichaamshouding van het meisje zijn zo veelzeggend. Net als die van haar vader en de mensen die ze op straat ontmoet. Dat JonArno Lawson, de 'schrijver' van het boek een dichter is zal je niet verbazen. Dat Sydney Smith, de illustrator van het boek, in eigen land al veel prijzen heeft gewonnen ook niet.

Sidewalk flowers 04
Sidewalk flowers 05

Hoe meer goede daden het meisje doet met haar 'blommetjes' hoe meer kleur er in het boek verschijnt. Mooi, een boek dat laat zien dat de kleine uitingen van empathie van een kind onze wereld een betere plaats om in te leven maken. Dit is een boek dat vast vaak uit de kast gepakt zal worden, net zoals wij dat hier ook doen.

Drie helder stralende sterren voor Sidewalk Flowers (Blommetjes), van jonge en oudere snazzielezers!