De boodschappen
675 gram tarwebloem
2 zakjes gedroogde gist (14 gram)
425 ml lauw water
45 ml plantaardige olie
2 theelepels zeezout
60 ml water
60 ml Pekmez (of stroop)
sesamzaadjes
Vandaag bakken we zelf Simit, heerlijke Turkse broodjes met sesamzaad. In Turkije worden deze broodjes als ontbijt gegeten, in combinatie met tomaten, komkommer, zwarte olijven en een glaasje Çhay (Turkse zwarte thee). Daar kun je deze populaire broodjes overal op straat kopen, bij een karretje of bij een verkoper die de broodjes op zijn hoofd draagt. :)
Wij bakken deze Turkse broodjes omdat op 15 juni het Suikerfeest begint en deze lekkere broodjes wil je graag eten na het vasten van de afgelopen tijd!
Zo maak je Simit
Bestrooi de Simit met sesamzaad en laat de simit weer een uurtje rijzen
Verwarm de oven voor op 220°C
Eet de Simit met tomaat, komkommer en zwarte olijven of met jam en thee ;) Morgen maken we pittige humus, ook geen slechte combinatie met de Simit broodjes.
Eid Mubarak aan allen!