De boodschappen
pakje bladerdeeg
3 sinaasappels, sap & schil (rasp)
8 vrije uitloop eieren
6 sinaasappels
200 gram boter
200 gram suiker
3 sinaasappels
2 eetlepels rietsuiker
Uit onze recepten kiest Madelief vandaag de sinaasappeltaart om te bakken. Zij kan hem gemakkelijk (bijna) alleen maken, ze gebruikt kant&klaar bladerdeeg.
Daar begin je mee, de taartbodem bakken in een ronde vorm van 25 cm doorsnee. Laat 5 plakjes bladerdeeg ontdooien en verwarm de oven alvast voor op 180°c.
TIP! Schrob altijd de schil van citrusfruit schoon met heet water om verf-, waslaagje of pesticiden te verwijderen voor je gaat raspen.
Bekleedt de vorm met deeg en prik gaatjes in de bodem.
Rasp de schil van een sinaasappel en snijdt hem door.
Pers deze helften plus twee sinaasappels uit.
Weeg de suiker alvast af, dan staat die ook klaar.
Breek twee vrije uitloop eieren in een kommetje.
Scheidt 6 dooiers van het eiwit en doe ze bij de twee eieren.
Doe de suiker in een ruime kom en voeg de rasp toe.
Doe het sap erbij in de kom.
plus de eieren en de dooiers.
Mix het tot het een geheel is.
Voeg de boter in blokjes toe.
Giet de mix over in een vuurvaste kom en laat het 20 minuten au bain marie indikken.
Schenk de ingedikte vulling in de taartbodem. Voorzichtig! HEET!
Dek de vulling (maar niet de taart) af met plastic folie, dan komt er geen vel op.
Laat de taart even afkoelen.
Schil 2-3 sinaasappels en snijdt ze in dunne schijfjes.
Leg de schijfjes op de taart en bestrooi ze met rietsuiker.
Zet de taart even onder de hete grill en laat de suiker iets kleuren.
Laat de taart even afkoelen en opstijven (zonder folie!).
De taart is supergoed gelukt, Madelief is tevreden.
Lekker! Nu snel thee zetten en een groot mes zoeken.