Boodschappenlijst
2 - 3 biologische sinaasappels, geperst
1 eetlepel sinaasappelschil, fijngeraspt
90 gram fijne suiker
2 eetlepels maizena
Iedereen in Nederland weet inmiddels wat Lemon Curd is, het is zo geliefd bij de Britten. Sinaasappel Curd is hier nog niet zo bekend maar het is ook erg lekker, iets zoeter maar net zo fris. Heerlijk op je warme weekend toast! Wij maken het nu alvast want we kiezen het als een van onze koningsdagrecepten.
Zo maak je Sinaasappel Curd (Wrongel)
De voorbereiding
Boen de sinaasappel goed schoon met heet water voor je de schil raspt
Rasp de schil van een sinaasappel.
Pers de sinaasappels.
Roer de maizena met 3 eetlepels water.
Zo maak je orange curd
Doe sap & rasp in een steelpan.
Doe het water erbij.
Voeg de suiker aan het sap toe.
Verwarm het mengsel langzaam.
Roer en neem de pan van het vuur.
Roer het maizenapapje er door.
Zet de pan terug op het vuur.
Roer onafgebroken totdat alles goed is gemengd en de curd is ingedikt
Schenk schenk de sinaasappelcurd in een gesterileerde pot.
Druk er vershoudfolie op en laat helemaal afkoelen.
Laat de curd een paar uur in de ijskast opstijven.
Laat de sinaasappel-curd op kamertemperatuur komen.
Sinaasappelcurd smaakt lekker op warme toast, koekjes en gebak!