SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Sinterklaas Mijters

bakken we voor Pakjesavond!
Gebak, Glazuur / Fondant / (Boter)crème en Sinterklaas

Boodschappenlijstje                
Banketbakkersroom
5 vrije uitloop bio-eidooiers (M) 
100 gram fijne suiker (in 2x 50 gram)
40 gram patent bloem            
400 ml volle melk    
1 vanillestokje of 1 theelepel vanille extract
1 rol bladerdeeg (voor 6 mijters)
Glazuur  
150 gram poedersuiker            
2 eetlepels melk            
3 druppels citroensap            
voedingskleurstof, rood en geel 

Sinterklaas mijters homepage
Cr%c3%a8me p%c3%a2tissi%c3%a8re 01
Cr%c3%a8me p%c3%a2tissi%c3%a8re 02
Cr%c3%a8me p%c3%a2tissi%c3%a8re 03
Cr%c3%a8me p%c3%a2tissi%c3%a8re 04

Doe de eidooiers met 50 gram van de suiker in een grote kom.

Klop het door elkaar met een garde, tot het geel bleek wordt.

Zeef het meel bij het mengsel in de kom.

Vouw het meel het lichtjes in het eimengsel.

Cr%c3%a8me p%c3%a2tissi%c3%a8re 05
Cr%c3%a8me p%c3%a2tissi%c3%a8re 06
Cr%c3%a8me p%c3%a2tissi%c3%a8re 07

Vouw tot het meel helemaal opgenomen is.

Schraap de randen schoon en vouw het ook in.

Breng de melk in een steelpan aan de kook.

Cr%c3%a8me p%c3%a2tissi%c3%a8re 08
Cr%c3%a8me p%c3%a2tissi%c3%a8re 09
Cr%c3%a8me p%c3%a2tissi%c3%a8re 10
Cr%c3%a8me p%c3%a2tissi%c3%a8re 11

Voeg de tweede 50 gram suiker aan de melk toe. 

Roer suiker en vanilleschraapsel of -extract door de melk.

Breng de melk weer terug aan de kook. 

Giet een beetje van de warme melk bij het eimengsel.

Cr%c3%a8me p%c3%a2tissi%c3%a8re 12
Cr%c3%a8me p%c3%a2tissi%c3%a8re 13
Cr%c3%a8me p%c3%a2tissi%c3%a8re 14

Klop tot de toegevoegde melk is opgenomen.

Schenk het mengsel terug in de pan.

Breng het aan de kook terwijl je blijft roeren.

Cr%c3%a8me p%c3%a2tissi%c3%a8re 15
Cr%c3%a8me p%c3%a2tissi%c3%a8re 16
Cr%c3%a8me p%c3%a2tissi%c3%a8re 17
Cr%c3%a8me p%c3%a2tissi%c3%a8re 18

Blijf roeren tot de room is ingedikt.

Schenk de room in een schaal.

Druk folie bovenop de room.

Zet de room tot morgen in de ijskast.

Dag 2 - Bak de mijters

Verwarm de oven voor op 200°C en bak het bladerdeeg zoals op de verpakking staat aangegeven

Roer de banketbakkersroom stevig door en schep het in een spuitzak

Bladerdeeg 19
Bladerdeeg 20
Bladerdeeg 21
Bladerdeeg 22

Steek de mijters uit bladerdeeg .

Prik er gaatjes in met een vork.

Bake de mijters in +/- 20 minuten.

Laat ze helemaal afkoelen.

Zo maak je het glazuur voor de Sinterklaas Mijters

Suikerglazuur 01
Suikerglazuur 02
Suikerglazuur 03
Suikerglazuur 04

Zeef de poedersuiker in een ruime kom.

Roer citroensap en melk door de poedersuiker.

Roer rode kleurstof door 3/4 van het mengsel.

Roer geel door het 1/4 restant van het glazuur.

Zo zet je de Sinterklaas Mijters in elkaar

Suikerglazuur 06
Sinterklaas mijters 01

Strijk rood glazuur op de bovenste helft van de mijter en laat drogen,

Spuit met geel glazuur een kruis op de mijter en laat het ook drogen.

Spuit de banketbakkersroomroom royaal op de onderste helft van de mijter en druk de bovenste helft er licht op

Veel plezier bij de aankomst van de Sint in Nederland!