SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Sneeuw op de vensterbank

een winterbundel met verhaaltjes, liedjes en gedichten
Nederlandstalig, Winter, Prentenboek en Leesboek
Sneeuw op de vensterbank home

Sneeuw Op De Vensterbank
verhalen, liedjes en gedichten

Auteur: diverse auteurs
Illustrator: Rotraut Susanne Berner
Oorspronkelijke taal: Nederlands
Verschenen: oktober 2002
Uitgeverij: Querido
ISBN13: 9789045100135
Prijs: € 8.50 (HC)
Leeftijd: 8 - 12 jaar

Sneeuw op de vensterbank is een heerlijk boek voor in de kerstvakantie, het is een bundel herfst- en winterverhalen, versjes, liedjes en gedichten. Ze gaan over het weer en over buitenspelen maar ook over Sint Maarten, Sinterklaas en Kerstmis. Heel leuk! Je komt allerlei bekende en onbekende namen tegen, van mensen die de verhalen of gedichten in dit boek hebben geschreven. Het zit vol vrrrassingen!

Sneeuw op de vensterbank 01
Sneeuw op de vensterbank 02
Sneeuw op de vensterbank 03
Sneeuw op de vensterbank 04

De illustraties van de Duitse prentenboeken-illustrator Rotraut Susanne Berner zijn grappig, schattig, vaak onverwacht en ze maken deze bundel bijzonder. Haar werk draagt veel bij aan de gezellige sfeer van het boek want er is veel te zien op de prenten. Soms loopt of vliegt er iemand buiten het kader of je ziet een ballerina-konijn kunstschaatsen. Heel leuk! Haar boeken over de seizoenen en over Kareltje Konijn zijn ook geliefd in Nederland. Ze heeft al veel prijzen gekregen voor haar werk, waaronder twee zilveren penselen.

Sneeuw op de vensterbank 05
Sneeuw op de vensterbank 06

De Snazzie mini- en de maximonsters zijn het er 100% over eens, wij vinden 3 sterren voor Sneeuw op de vensterbank helemaal verdiend!