De boodschappen
potje kikkerwten
1/2 citroen
2 teentjes knoflook
5 gram komijn
1 theelepel zeezout
50 ml water
50 ml tahin (sesampasta)
4 eetlepels extra virgin olijfolie
5 gram paprikapoeder
pita brood (Khoubz)
Zo maak je Hummus
Was de kikkererwten tot het schuim is verdwenen.
Laat uitlekken, weeg 200 gram af en hou wat apart.
Pers de citroen en doe het sap in de blender.
Plet de twee teentjes knoflook en doe ze erbij.
Voeg 3 eetlepels olijfolie, water, kikkererwten, zout en kruiden toe.
Blend alles tot een romige puree. Proef en voeg indien nodig extra zout, Tahin of komijn toe.
Schep de hummus in een schaaltje, strooi er kikkererwten en paprikapoeder over.
Giet de vierde eetlepel extra virgin olijfolie langs de rand.
Serveer de hummus met het pita brood (+/- 3 min.opgewarmd in de oven).