De boodschappen
170 gram zelfrijzend bakmeel
170 gram volkoren meel
1/2 theelepel zeezout
1/2 theelepel bicarbonate of soda
290 ml karnemelk
Sodabrood wordt gebakken zonder gist dus is het supersnel klaar. Zo word dit type brood ook genoemd 'Quick bread'. Het rijsmiddel is bicarbonate of soda (of baking soda). Soda brood werd voor het eerst gebakken in Amerika, in de 18e eeuw, door settlers en door sommige groepen Indianen.
In het midden van de 19e eeuw werd het brood ook populair in Europa. In Groot Brittannië en Ierland is het nog steeds super populair, net als in Oostenrijk, Polen en Servië. Snazzie maakt wie het brood nog niet kent in Nederland er graag op attent, want het smaakt superlekker!
Zo maak je Sodabrood
Soda brood wordt niet gekneed, druk het even snel met je handen samen
Verwarm de oven voor op 200°C
Bak het brood op bakpapier op de bakplaat, in het midden van de oven
Morgen maken we zelf paté bij dit lekkere brood.