Boodschappenlijstje
3 medium bio- eieren, kamertemp.
110 fijne gram suiker
180 gram Zeeuwse bloem
1 eetlepel bakpoeder
snufje zout
60 ml volle melk
120 ml olijfolie
1/2 citroen, geraspt
1 eetlepel fijne suiker
Deze hele maand al verklappen we de keukengeheimen van de Sint en zijn Pieten. Inmiddels kennen jullie de liefste avondmaaltijd van de Sint en ook zijn liefste toetje. Wat de favoriete tapas van de Pieten zijn, weten jullie ook. Dat eten ze 's middags, voor ze gaan oefenen op de daken. Als ze nog even relaxen in het zonnetje met z'n allen, op een gezellig terras.
Dit laatste weekend van November maken we met jullie twee Spaanse ontbijtjes, waar Sinterklaas en zijn Pietenhet meest van houden. En nee, niet alleen Sint en de Pieten, deze ontbijtjes worden door heel Spanje gegeten, door volwassenen en kinderen. Maar dat van vandaag wordt ook vaak 's middags bij een kopje koffie besteld. Wat is dat voor ontbijt, wil je weten? Spaanse muffins! Magdalena's heten ze en ze zijn superlekker!
Zo maak je Magdalena's
Klop de eieren met de suiker schuimig.
Zeef het meel met bakpoeder en zout in een tweede kom.
Roer alles even door elkaar, tot het goed gecomineerd is
Nu ga je de inhoud van de twee kommen combineren.
Mix het meelmengsel in 3 delen kort door het ei mengsel.
Als alles goed gecombineerd is voeg je de melk toe.
Voeg er gelijk de plantaardige olie en citroenrasp aan toe.
Klop alles snel door elkaar tot je een luchtig beslag hebt.
Dek het beslag af met vershoudfolie en zet het in de ijskast.
Laat het beslag 1 uur rusten
Verwarm de oven voor op 250°C
Zet de papieren vormpjes in het bakblik.
Vul ze tot 2/3 met het beslag.
Strooi er een beetje suiker over.
Verlaag de oventemperatuur naar 200°C!
Bak de muffins +/- 15 minuten, op het rooster in het midden van de oven
Laat de Spaanse muffins in het bakblik afkoelen.
Sint en de Pieten eten de Magdalena's graag warm, bij hun koffie!
¡Disfrutar!