Boodschappenlijstje voor 16 Brownies
100 gram Speculoos
100 gram pure Tony’s chocolade
100 gram lichtbruine basterdsuiker
2 vrije uitloop biologische eieren
50 gram zelfrijzend bakmeel
8 speculaasjes
1 flinke eetlepel Speculoos, voor de topping
Deze speculaasbrownies zijn lekker voor Pakjesavond en bovendien snel gemaakt. We beginnen gelijk want omdat je ze neit helemaal droog bakt worden ze niet snel oudbakken. Wij eten ze zo, bij de koffie maar we kloppen er ook wat slagroom bij, dan vinden de minimonsters de brownies ook erg lekker ;))
Zo maak je Speculaas Brownies
Hak de chocolade in kleine stukjes.
Doe het in een vuurvaste kom met de suiker en Speculoos.
Smelt het allemaal samen, au bain marie.
Roer het goed door elkaar als alles gesmolten is.
Roer er 1 van de eieren door.
Roer tot het geheel is opgenomen.
Roer dan het 2de ei er door.
Roer het meel er in gedeelten door.
Roer tot het meel is opgenomen.
Doe de speculaaskruimels er bij.
Vouw de speculaaskruimels er in.
Smelt de eetlepel Speculoos.
Leg bakpapier in het bakblik.
Schep het browniedeeg in de vorm.
Verwarm de oven voor tot 180°C
Spreid het uit met een spatel.
Neem de gesmolten speculoos.
Druppel het over het deeg.
Bak de brownie 20-25 minuten.
Laat de brownie in het blik helemaal afkoelen.
Snij de brownie in blokken.
Wij leggen ook nog truffelkruidnootjes op de speculaasbrownies, zo lekker!