De tiramisù
120 ml vers gezette espresso, gekoeld
300 gram speculaas
250 gram mascarpone
110 gram biologische yoghurt
50 gram fijne suiker
1 theelepel vanille-extract
1 eetlepel citroensap
indien nodig: melk, in eetlepels
Decoratie
250 gram cranberries, bevroren of vers
2 eetlepels fijne suiker
speculaasje & chocolade munten
Een speciale Sinterklaas Tiramisu met speculaas en cranberries is een heel lekker toetje op Pakjesavond. Vooral als je dan iets simpels eet om maar snel te kunnen beginnen met het kinderfeest. Ook fijn, je kunt het van te voren maken!
Zo maak je het
Zet sterke espresso en laat het afkoelen.
Doe mascarpone suiker en vanille in een kom.
Doe er de yoghurt en citroensap bij.
Pak de handmixer en mix alles door elkaar.
Als het mengsel te dik is doe je er een klein beetje melk bij.
Het mengsel moet dik, romig en luchtig zijn, maar wel vloeibaar.
Dek de kom af en laat het mengsel minimaal 1 uur opstijven in de ijskast.
Kook de cranberries 5 minuten in een klein laagje water.
Laat de cranberries uitlekken en afkoelen.
- Rol ze door de suiker, zet ze even in de vriezer tot ze koud zijn, niet bevroren!
- Laat het sap inkoken tot siroop en gebruik het voor kinderen in plaats van koffie
Verkruimel de speculaasjes, met keukenmachine of deegrol.
Doe de kruimels in potjes en giet er koffie over.
Schep er royaal mascarponeroom over.
Herhaal de kruimels, koffie met de room er bovenop.
Versier met mini-speculaas, chocolade munt en gesuikerde cranberries.
Lekker, vinden de kleine monstertjes hun potjes op mini-formaat!
Wij wensen jullie alvast veel plezier op 5 december!