Boodschappenlijstje voor 12 cupcakes
250 gram fijne kristalsuiker
250 gram boter (kamertemperatuur)
3 vrije uitloop bio-eieren (kamertemperatuur)
1 theelepel vanile extract
250 gram zelfrijzend bakmeel
4 eetlepels melk
zakje oreo mini
geel, zwart en oranje rolfondant
suikerogen
250 ml slagroom
2 eetlepels fijne suiker
In de tuin hangen nu veel webben met spinnen er in, kleine spinnetjes en grote, met een kruis op hun rug. Zo zie je meteen dat de herfst er is. We maken lekkere cupcakejes voor bij de na-school-thee, met dikke spinnen er op. Omdat het herfst is en we veel van spinnen houden, zolang ze buiten blijven ;))
Zo maak je spinnen cupcakes
Mix boter en suiker romig.
Voeg 3x1 ei toe en mix het door.
Mix de vanille er door.
Vouw 1/3 van het meel in.
Herhaal dit met nog 1/3 meel.
Vouw tot slot het laatste 1/3 meel in.
Vouw dan de melk in het beslag.
Het beslag is klaar, verwarm de oven voor op 175°C
Zet papieren vormpjes in je bakblik.
Schep de vormpjes tot 3/4 vol met beslag.
Bak de cupcakes in +/- 20 minuten goudbruin.
Laat de cupcakes eerst afkoelen in het bakblik.
Laat cakejes verder afkoelen op een rooster en maak intussen de spinnen
Steek cirkels uit rolfondant.
Plak er 2 mini-oreos op.
Plak de ogen op de spinnen.
Klop de slagroom met de suiker stijf en schep in een spuitzak
Steek met een rietje cirkeltjes uit, de spinnenpoten.
Plak 8 pootjes op elke spin en klaar ben je!
Wij wensen iedereen heel veel plezier in de herfst!