Icon en

Sprookjes

blijven altijd bestaan
Prentenboek, Leesboek en Sprookjes
Efteling sprookjes sidepic

Sprookjesboek van de Efteling
Auteur: De Efteling BV - Ad Grooten
Illustrator: Anton Pieck
Oorspronkelijke taal: Nederlands
Vertaald: niet
Verschenen: april 2020 (druk 15)
Uitgeverij: Ploegsma
ISBN13: 789021666761
Prijs: € 27.50 (HC)
Leeftijd: 5 - 12 jaar

Efteling sprookjes sidepicll

We sluiten onze sprookjesmaand af met (hoe kan het ook anders?) het Sprookjesboek van de Efteling, geïllustreerd door Anton Pieck, kunstschilder, tekenaar, etser en graficus. Het Sprookjesbos naar ontwerp van Anton Pieck in De Efteling trekt miljoenen kinderen van over de hele wereld naar Nederland.

In zijn boek(en) kun je al zien waarom, zijn sfeervolle tekeningen van huisjes, paleizen dorpspleinen en paddenstoelen (de paddenstoelen maken er muziek) zijn er tot leven gekomen. Het is een magische wereld met prinsessen, ridders, draken en kabouters waar kinderen geen genoeg van krijgen. Net als veel volwassenen die ook goeie herinneringen aan de Efteling hebben vanuit hun kindertijd.

Efteling sprookjes 01
Efteling sprookjes 02
Efteling sprookjes 03

De uitgave van het sprookjesboek zoals je dat op de voorpagina ziet is alleen nog tweedehands te vinden maar het mooie, nieuw uitgegeven Sprookjesboek van de Efteling kun je overal kopen, nog steeds met de illustraties van Anton Pieck. Er zijn zelfs nòg twee delen verkrijgbaar, Meer sprookjes van de Efteling en En ze leven nog lang en gelukkig.

Efteling sprookjes 04
Efteling sprookjes 05

Drie stralende sterren voor de prachtige sprookjesboeken van Anton Pieck en de Efteling!