Icon en

Stoom Stichting Nederland

in Rotterdam
Info, Vakantie- & weekenduitjes en Winter
Stoom st nederland home

Ons kerstvakantie-uitje:

Wat? Stoomtreinen!

Waar? Stoom Stichting Nederland

Rolf Hartkoornweg 50,
3034 KL Rotterdam

Telefoon? 010-282 9282

Wanneer?
Op woensdagen
van 10.00 tot 15.00 uur
Op zaterdagen van 10.00 tot 17.00

Ons geplande vakantieuitje gaat helaas niet door, Stoom Stichting Nederland is ook in lock down ivm Omikron!

Voor kinderen die van stoomtreinen houden is Stoom Stichting Nederland het leukste weekend- of vakantieuitje! Wij hebben mini-monstertjes die zo dol op treinen zijn dat we al jaren in elke schoolvakantie bij de stichting op bezoek gaan. Hoe leuk is dat?

Stoom Stichting Nederland is eigenlijk een Museum, met een grote binnen- en buitenruimte, maar zo voelt het niet. In de loods wordt door vrijwilligers hard gewerkt aan de oude stoomtreinen en jij staat er met je neus bovenop!

Stoom st nederland 05
Stoom st nederland 06

Buiten zie je de oude stoomtreinen (die overigens nog steeds rijden!) ook van heel dichtbij en er is een treinen-draaischijf. Het oude station staat er zelfs nog! Als je op een dag dat er geen ritten zijn naar het museum komt - zeg maar een 'gewone' dag in het depot - dan kun je altijd nog even naar boven lopen en daar met de miniatuur treinen rijden. Er is ook een kleine souveniershop waar je een leuke herinnering aan je dagje uit kunt kopen.

Het Museum Stoomdepot organiseert jaarlijks de Stoomdagen, Kerstritten en Speurtochten met het Jeugd-Vakantiepaspoort. Het geeft grote en kleine stoom- en/of treinenliefhebbers binnen en buiten Rotterdam heel veel plezier. Met de evenementen maar zeker ook met de prachtige Stoomtreinen die in de vaste collectie horen.

Wij hopen dat het museum binnenkort weer open kan, dan kom je ons daar snel weer tegen!