Boodschappenlijstje
125 gram bloem
75 gram zachte boter
75 gram fijne suiker
½ vrije uitloop bio-ei (kamertemperatuur)
1 theelepel vanille extract
¼ theelepel bakpoeder
Decoratie
gekleurd rolfondant
wat honing en wat rietsuiker
Glazuur (voor de branding)
3 eetlepels poedersuiker
theelepels water
3 druppels citroensap
Wat een rust en stilte hier deze week, de monstertjes zijn weer naar school! Hoe fijn een beetje rust in de tent ook is, we missen de kleine boefjes wel. Zij gingen met gemengde gevoelens weer naar school aan het begin van de week. Niet meer lekker uitslapen maar aan de andere kant, wel weer elke dag spelen met je schoolvriendjes. Daarom bakken we grappige, lieve strandkoekjes voor ze, voor in hun vrije weekend.
Zo bak je strandkoekjes
Print het recept en maak onze basis vanillekoekjes, na de rust in de ijskast pakken we het recept op
Verwarm de oven voor op 175°C
Kneed het deeg even met de hand door.
Rol het deeg uit tot 1 cm dikte en steek er harten uit.
Bak de koekjes tot ze lichtbruin zijn, in 10-12 minuten.
Laat de koekjes helemaal afkoelen op een rooster.
Terwijl de koekjes afkoelen maak je glazuur en de decoraties
Kneed het fondant, steek halve harten uit.
Geef ze een golvend randje met een mes.
Plak de hartjes op de koekjes.
Zeef de poedersuiker, roer er theelepels water en 3 druppels citroensap door tot je een dik, vloeibaar glazuur hebt, zet opzij
Strijk heel dun honing op de punten.
Bestrooi de honing met suiker.
Spuit de branding in het midden.
Steek slippers en bandjes uit gekleurd fondant.
Druk de slippers in het 'zand'.
We hopen dat jullie allemaal een fijne eerste schoolweek hadden!