De boodschappen
200 ml water
100 gram boter
120 gram bloem
een theelepel
3 vrije uitloop eieren, M
1 vrije uitloop ei, losgeklopt
500 ml koude slagroom
4 eetlepels suiker
1 zakje klop-fix
Aardbeien-glazuur
100 gram aardbeien
50 gram poedersuiker
1 vrije uitloop eiwit
paar druppels citroensap
Zoete slagroomsoesjes zijn leuk om met de kids te maken en ze eten ze ook graag op. Het recept is gemakkelijk en de soesjes zijn snel klaar. Grotere kids kunnen - bijna - alles zelf doen, dus je hoeft alleen mee te kijken.
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 220°C.
Verwarm de oven voor op 220°C.
Smelt in een pan de boter in het water, op een laag vuur. Voeg al roerend in een keer de bloem toe. Blijf roeren tot het mengsel glad is (het deeg moet de wanden van de pan loslaten), dit gaat heel snel.
Schep het deeg in een kom, voeg vanille toe, mix 1 voor 1 de eieren in.
Roer er losgeklopt ei in kleine beetjes door, het deeg wordt glad en glanzend.
Spuit 20 kleine hoopjes deeg op een bakplaat bedekt met bakpapier.
Druk met een natgemaakte vinger de puntjes op de soesjes plat.
We gaan nu de soesjes bakken maar let op! Doe de ovendeur tijdens het bakken niet open!!
Bak de soesjes 5 minuten op 220°c, dan nog 10 minuten op 200°C.
De soesjes zijn gaar als ze goudbruin zijn en licht aanvoelen. Bak ze - als dat nodig is - 5 minuten langer.
Zet de oven uit, de ovendeur op een kier.en laat de soesjes 15 minuten zo staan.
Pak ze dan voorzichtig van de bakplaat en laat ze op een rooster verder afkoelen.
Bak de soesjes 5 minuten op 220°c, dan nog 10 minuten op 200°C.
De soesjes zijn gaar als ze goudbruin zijn en licht aanvoelen. Bak ze - als dat nodig is - 5 minuten langer.
Zet de oven uit, de ovendeur op een kier.en laat de soesjes 15 minuten zo staan.
Pak ze dan voorzichtig van de bakplaat en laat ze op een rooster verder afkoelen.
Het is een leuk gezicht om de soesjes te zien opbollen en mooi goudbruin kleuren.
Laat de soesjes helemaal afkoelen voor ze gevuld worden.
Knip in de onderkant van de soesjes een gaatje, om te vullen.
Klop slagroom met suiker en klop-fix stijf, vul de soesjes en leg ze in de ijskast.
Wrijf 6 grote aardbeien door een zeef voor 3 eetlepels puree, hou de rest apart.
Zeef poedersuiker in een kom, roer er met de puree een glad en glanzend glazuur van.
Stapel de soesjes op een bord en schenk het glazuur over de stapel.
Druk hier en daar de apart gehouden aardbeien op de toren