Icon en

Wat een leuk museum

Rijksmuseum van Oudheden
Info, Vakantie- & weekenduitjes, Winter en Informatief en leerzaam

Het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden is een van Nederland's mooiste musea. De vaste tentoonstelling Egypte, in nieuwe zalen tentoongesteld, is adembenemend mooi. Een favoriet topstuk uit deze collectie moet wel het beeld van Maya en Merit zijn, zo gedetailleerd en een dubbelbeeld, heel bijzonder. Ook zoeken we het beeldje van een nijlpaard op, zo schattig.

De vaste tentoonstelling Klassieke Wereld, omvat de Grieken, Etrusken en Romeinen, heeft veel topstukken in de collectie, zoals het ontroerende Romeinse grafmonument voor een meisje en de schitterende Griekse amfoor met atleten. Deze collecties zijn wereldberoemd.

Rijksmuseum van Oudheden

Bezoekadres
Rapenburg 28,
2311 EW Leiden

Service en informatie
tel.: 071 - 5163 163
e-mail: info@rmo.nl

Lees meer

Tijdens de kerstvakantie is er speciaal een Dummie de Mummie speurroute voor kinderen en/of je kan naar een Egyptisch knutselatelier in de tempelzaal. Je kan er pyramides van Lego bouwen, een Egyptische kroon of koninginnenkraag maken maar ook als een Farao op de foto gaan.

Kun je (nog) niet zelf gaan kijken in het museum dan kun je op de website van het museum leuke kleurplaten, online games, knutsels, puzzels & opdrachten spelen of downloaden. Ook is er werkstukhulp, super interressant! Kijk zelf maar hier

Ook heel bijzonder! In het museum kunnnen 8-12 jarigen deelnemen aan de Museum Jeugd Universiteit, waar colleges worden gegeven over de oudheid, vanaf februari tot mei 2017. Je kunt je hiervoor nu Inschrijven!

3 stralende sterren voor het bijzondere Rijksmuseum van Oudheden in Leiden!