Boodschappenlijstje
500 gram bio-kiphaasjes
voor de marinade
50 ml sojasaus
1 eetlepel sesamolie
1 uitje, gesnipperd
2 teentjes knoflook geplet
2-3cm stukje verse gember, geraspt
1 madame Jeanette peper
1 eetlepel tomatenpuree
1 theelepel 5-spice
peper & zeezout, naar smaak
We maken Surinaamse kipsiesjes, voor bij de bruine bami waarvan het recept gisteren op snazzie stond. Het is een lekkere combinatie, want beide gerechten zijn lekker hartig, goed gekruidt met een beetje warmte van het Madame Jeanette pepertje. Onze vegetarische monstertjes eten gezellig mee, want we laten deze kipspiesjes gewoon weg voor ze.:))
Zo maak je Surinaamse Kipspiesjes
Maak eerst de marinade
Doe de sojasaus in een grote kom.
Was, rasp, snij en pers de groenten.
Voeg ze aan de soja saus toe.
Doe er de zonnbloem olie ook bij en roer het er door.
Voeg de kip en de Five Spice aan het mengsel toe.
Vergeet niet de tomatenpuree er ook aan toe te voegen!
Roer doorelkaar tot het goed gecombineerd is en bedekt met marinade.
Dek de kom met kip goed af.
Laat de kip 1-2 uur marineren, in de ijskast.
Nu gaan we de stukjes gemarineerde kip aan spiesjes rijgen
Prik de kip aan de stokjes.
Verhit de grill zonder olie.
Gril de kip bruin met donkere streepjes.
Hier vind je het recept voor Surinaamse pindasaus
Serveer de kipspiesjes met Surinaamse Bami erbij (morgen online).
Erg lekker!