Boodschappenlijstje
2 eetlepels plantaardige olie
1 teentje knoflook, geplet
½ - 1 Madam Jeanette peper
2 theelepels gemberwortel, geraspt
1 theelepel tomatenpuree
halve pot Faja Lobi pindakaas
100 ml melk (of water)
1 eetlepel azijn
3 eetlepels ketjap
1 theelepel laos
zout, naar smaak
Deze Surinaamse pindasaus is een lekker extraatje bij de zomerspiesjes, maar deze versie met de Madame Jeanette peper is wel pittig! Voor de monstertjes maken we de saus zonder pepers, dan kunnen ze gezellig mee-eten.
Zo maak je zelf Surinaamse pindasaus
Plet de knoflook en hak de peper fijn.
Schil de verse gemberwortel en rasp het fijn.
Bak de knoflook, peper en gember zacht in de olie.
Voeg er de de tomatenpuree aan toe en roer het door.
Roer de pindakaas er door.
Doe de melk er bij en roer het door.
Blijf roeren terwijl de saus indikt.
Roer de azijn, ketjap en laos er door en een snufje zout.
De Surinaamse pindasaus smaakt lekker bij varkensvlees en kip.
Lekker!