De boodschappen
15 gram anijssuiker
225 gram honing
30 gram stroop
2 vrije uitloop eieren
350 gram zelfrijzend bakmeel
1 eetlepel koekkruiden
een snufje zout
Heb je één keer zelfgemaakte taai taai geproefd dan wil je het nooit meer kopen. Het is heel gemakkelijk te maken en de kids vinden het superleuk om te helpen bakken en opeten!
Zo maak je taai taai
Doe de anijssuiker in de vijzel.
Stamp de suiker fijn.
Klop een ei los.
Roer de stroop door het ei.
Voeg de suiker eraan toe.
Weeg de honing af, min het gewicht van bakje.
Roer de honing door de eiermix.
Zeef meel, zout, kruiden in een mixkom.
Voeg het eimengsel er aan toe.
Mix op een lage stand.
Blijf mixen tot het grove kruimels zijn.
Kneed het deeg snel met de hand soepel.
Rol in plastic, leg het 1 uur in de ijskast.
Rol het deeg uit tot 1 cm dikte.
Verwarm de oven voor op 200°C
Steek er mannetjes uit.
Leg de mannetjes op bakpapier.
Klop het tweede ei los.
Bestrijk de mannetjes met ei.
Bak de taai taai in 10 minuten goudbruin.
Laat de mannetjes even afkoelen.
De taai taai smaakt superlekker!
We hebben 25 taai taai mannetjes gebakken dus we eten ze eerst naturel en de rest versieren we morgen gezellig met glazuur.