SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en
Taaitaai side pic

De boodschappen
15 gram anijssuiker
225 gram honing
30 gram stroop
2 vrije uitloop eieren
350 gram zelfrijzend bakmeel
1 eetlepel koekkruiden
een snufje zout

Basic frosting promo

Heb je één keer zelfgemaakte taai taai geproefd dan wil je het nooit meer kopen. Het is heel gemakkelijk te maken en de kids vinden het superleuk om te helpen bakken en opeten!

Zo maak je taai taai

Taaitaai 01
Taaitaai 02
Taaitaai 03
Taaitaai 04
Doe de anijssuiker in de vijzel.
Stamp de suiker fijn.
Klop een ei los.
Roer de stroop door het ei.
Taaitaai 05
Taaitaai 06
Taaitaai 07
Voeg de suiker eraan toe.
Weeg de honing af, min het gewicht van bakje.
Roer de honing door de eiermix.
Taaitaai 08
Taaitaai 09
Taaitaai 10
Taaitaai 11
Zeef meel, zout, kruiden in een mixkom.
Voeg het eimengsel er aan toe.
Mix op een lage stand.
Blijf mixen tot het grove kruimels zijn.
Taaitaai 12
Taaitaai 13
Taaitaai 14
Kneed het deeg snel met de hand soepel.
Rol in plastic, leg het 1 uur in de ijskast.
Rol het deeg uit tot 1 cm dikte.

Verwarm de oven voor op 200°C

Taaitaai 15
Taaitaai 16
Taaitaai 17
Taaitaai 18
Steek er mannetjes uit.
Leg de mannetjes op bakpapier.
Klop het tweede ei los.
Bestrijk de mannetjes met ei.
Taaitaai 19
Taaitaai 20
Taaitaai promo
Bak de taai taai in 10 minuten goudbruin.
Laat de mannetjes even afkoelen.
De taai taai smaakt superlekker!
We hebben 25 taai taai mannetjes gebakken dus we eten ze eerst naturel en de rest versieren we morgen gezellig met glazuur.