Wat heb je nodig?
cupcakes (download het recept)
1/4 l slagroom
doosje aalbessen
1 eetlepel suiker
3 eetlepels water
rood, rose en wit rolfondant
gouden decoratie balletjes
eetbare verf, goud
Vandaag decoreren we de laatste cupcakes voor dit Chinees Nieuwjaar met een populaire traditioneel Chinese lekkernij, de Tang Hulur die in China ook wel Bing Tanghulur genoemd wordt. In Beijing zijn de mensen er generaties lang mee opgegroeid en de Tang Hulur is een onderdeel van de geschiedenis van de stad. Op straat kom je de verkopers overal tegen, een heel leuk gezicht!
De traditionele Tang Hulur bestaat uit hagedoornbessen die aan een lange stok geregen zijn en in een suikerstroopje zijn gedoopt. Het is geliefd snoep bij Chinese kids hoewel er tegenwoordig bijna elk fruit aan de stokken wordt geregen en ook cherry tomaatjes worden ervoor gebruikt. Het suikerlaagje wordt tegenwoordig vaak vervangen door chocola.
Onze tang hulur decoratie is nep, het zijn aalbessen in suikerstroop geregen aan een cocktailprikker, symbolisch dus ;)
Zo maak je Tang Hulur cupckes
Bak eerst de cupcakes met ons recept