Boodschappenlijstje
150 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel baksoda
1 vrije uitloop bio-ei, L
180 ml volle melk
3 eetlepels fijne suiker
5 eetlepels rode bonen pasta (optioneel)
1 eetlepel zonnebloem olie
Optioneel:
5 eetlepels Nutella
1 banaan, in dunne schijfjes
Met alle boeken die we deze maand lezen over de zee en vissen leek het ons leuk om Taiyaki vissen te bakken. Deze vissen zijn heel populair street food in Japan. Bovendien is het terug-naar-school-na-de-meivakantie vandaag, dat zijn dus twee goeie redenen! Je hebt er wel een speciaal bakijzer voor nodig maar dat wordt vast vaak gebruikt, als je het eenmaal hebt ;)
Traditoneel worden Taiyaki gevuld met rode bonenpasta maar met Nutella zijn ze ook erg lekker. Begin vroeg want het beslag moet minstens een uur in de ijskast rusten en dan moet het de dikte van pannenkoekenbeslag hebben.
Zo maak je Taiyaki vissen
Meet en weeg de ingredienten af.
Zeef bloem en bakpoeder.
Voeg de suiker er aan toe.
Roer het door elkaar.
Doe het ei en de melk in een kom.
Klop het goed doorelkaar.
Doe de natte bij de droge ingredienten.
Klop alles door elkaar tot het goed gemengd is
Schenk het beslag in een kan.
Dek het af met vershoudfolie.*
Pak je tayakivorm er alvast bij.
Bestrijk de bakvorm met olie.
* Zet de kan met beslag minstens 1 uur in de ijskast, zodat het kan rusten
Vul de vorm 1/3 met beslag.
Leg er Nutella en banaan op.
Weer beslag en sluit de vorm.
Draai de vorm onmiddelijk om!
- Zet het vuur op middelhooge bak de Taiyaki +/- 2 minuten per kant
- Check of de vissen goudbruin zijn en bak ze indien nodig een half minuutje langer
Eet de Tayaki vissen lekker warm, de monstertjes staan al klaar, op veilige afstand van de theepot :))
Tanoshimi!