2 eetlepels sojasaus, zoutarm
1 eetlepel heldere honing
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 eetlepel mirin (optioneel)
een beetje zonnebloemolie
300 g broccoli met lange stelen
4 x 100 g zalmfilets
1 klein stukje gember, geraspt
lente-uitjes & sesamzaadjes en
gekookte rijst,, om te serveren
Vandaag maken we een lekker licht visgerechtje uit Japan: Teriyaki zalmpakketjes en we koken er een beetje rijst bij. De zalmpakketjes zijn snel klaar en erg lekker! Volg voor het koken van de rijst de aanwijzingen die op het pak staan, de kooktijden verschillen met de soort rijst die je gebruikt.
Zo maak je de zalmpakketjes
Maak de groenten schoon, was ze en laat ze uitlekken.
Pel het teentje knoflook en pers het.
Maak nu eerst de marinade / het sausje.
Meet de sojasaus af en doe het in een kleine kom.
Pers de knoflook er bij.
Voeg de honing er aan toe.
Roer de saus door elkaar en zet opzij.
Zo maak je de pakketjes
Knip aluminiumfolie in stukken van 30x30cm en verwarm de oven voor op 200°C/180°C hetelucht
Wrijf de folie in met olie.
Leg broccoli, zalm en gember in de pakjes
Vouw de pakketjes goed dicht.
Bak de pakjes in 15-20 minuten.
Snij intussen de lenteui.
Pak de saus en sesamzaad erbij.
Kook de rijst en giet het af.
Laat de zalmpakketjes een paar minuten rusten en leg ze dan op de borden.
Iedereen opent het eigen pakje en strooit er ui, zaadjes en saus naar smaak over.
O shokuji o o tanoshimi kudasai - geniet van je maaltijd!