SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Thanksgiving in the woods

een waar gebeurd verhaal
Thanksgiving (Amerikaans), Prentenboek, Herfst en Feesten van over de wereld
Thanksgiving in the woods homepage

Thanksgiving in the woods
Auteur: Phyllis Aldurf
Illustrator: Jenny Løvlie
Oorspronkelijke taal: Engels
Vertaald in het Nederlands: niet
Gepubliceerd: oktober 2017
Uitgever: 1517 Media
ISBN13: 9781506425085
Prijs: € 15,99 (HC)
Leeftijd: vanaf 6 jaar

Thanksgiving in the woods sidepicll

We lezen een mooi november prentenboek voor aan de monstertjes, het heet Thanksgiving in the woods. Het is geschreven door de Amerikaanse schrijfster Phyllis Alsdurf en de prachtige, warme illustraties zijn van de Noorse Jenny Løvlie. Het is een waargebeurd verhaal dat nog steeds doorgaat! 20 jaar geleden begon een Amerikaanse familie - die op een grote boerderij in het bos woont - met het uitnodigen van familie en vrienden om samen Thanksgiving te vieren.

Onze trouwe lezertjes weten allang dat Thanksgiving een Amerikaanse feestdag is, die je samen met familie en vrienden viert. Het feest geeft je de gelegenheid om je dankbaarheid the uiten. Dankbaar dat je leeft, dat je lieve ouders hebt, een fijne familie en vrienden en goed en genoeg te eten. Dat heeft niet iedereen op de wereld.

Thanksgiving in the woods 01
Thanksgiving in the woods 02
Thanksgiving in the woods 03

Wat begon met een groep familieleden, wat vrienden en buren is in 20 jaar uitgegroeid to een ware happening. Inmiddels komen er zo'n 200 mensen mee-feestvieren en iedereen brengt wat lekker eten en/of drinken mee.'s Morgens vroeg begint het al, dan wordt alles klaar gezet in het bos. Lange tafels en banken worden neergezet. Lichtjes worden in de bomen gehangen en er wordt een groot kampvuur gebouwd.

's Avonds loopt iedereen door het donkere bos naar de feestelijke plek, Wat een prachtig avontuur voor kinderen! Er wordt samen gegeten en gelachen, er is muziek en er wordt gezongen, jong en oud heeft veel plezier. Lees er alles over in dit mooie boek!

3 stralende sterren voor Thanksgiving in the Woods, van de luisteraartjes en hun voorlezers!