Boodschappenlijstje
7 gram instant-gist
150 ml warm water, ongeveer 35 – 40°C
250 gram (wit brood)meel
2 eetlepels suiker
½ theelepel zout
10 gram zachte boter
Nutella naar smaak
1 vrije uitloop bio-ei
25 gram Tony’s chocolade, puur
Vandaag maken we kleine Nutella-tijgerbroodjes, een kinderfavoriet. Zachte witte broodjes met een dot Nutella er in. Hou je niet van Nutella dan kun je ze ook vullen met jam, custard- of chocoladepudding. Plak er oortjes op en maak op de broodjes tijgergezichtjes van gesmolten chocolade. Succes verzekerd!
Zo maak je Nutella tijgerbroodjes
Zeef het meel, suiker en zout in de mixerkom.
Doe de gist in een kom en roer het warme water er door.
Zet het opzij tot er bubbeltjes in verschijnen.
Maak een kuiltje in het meelmengsel in de mixer.
Giet het gistmengsel in het kuiltje.
Mix alle ingrediënten door elkaar.
Voeg de boter toe en mix 15 minuten.
Kneed het deeg met de hand door.
Strijk olie in een schone kom.
Deeg er in, afdekken met folie.
Laat het deeg in 1 uur verdubbelen.
Kiep het deeg uit de kom.
Kneed met de hand de lucht er uit.
Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken.
Vorm er bolletjes van.
Leg de bolletjes op bakpapier.
Maak een schone theedoek nat met warm water en wring hem uit
Bedek de broodjes met de warme theedoek.
Laat de broodjes 10 minuten rijzen.
Druk de broodjes plat en knip oortjes.
Verdeel het deeg weer in 8 stukken en maak platte cirkels.
Schep de vulling in het midden van de cirkel.
Vouw de broodjes goed dicht en draai ze om.
Plak de oortjes stevig met wat water op de broodjes.
Herhaal het afdekken en rijzen voor de laatste keer.
Verwarm de oven voor op 170°C
Bestrijk de broodjes met losgeklopt ei.
Bak ze in 15-18 minuten lichtbruin.
Laat ze afkoelen op een rooster.
Smelt intussen de chocolade.
Teken de gezichtjes met een satéstokje.
Om de tijgerbroodjes allemaal mooi rond en gelijk te krijgen moeten we nog een paar keer oefenen! Maar voor nu zijn we er blij mee ;))