Boodschappenlijstje voor 6 cupcakes
125 gram fijne kristalsuiker
125 gram boter (kamertemperatuur)
2 vrije uitloop bio-eieren (kamertemp)
1 theelepel vanile extract
125 gram zelfrijzend bakmeel, gezeefd
2 eetlepels melk
rolfondant, oranje, beige en zwart
Voor het eerste Chinees Nieuwjaar's weekend maken we tijgercupcakes voor de mini-monstertjes. Ze zijn snel klaar en worden altijd blij ontvangen, als er maar fondant op zit natuurlijk, dat is favoriet hier!
Zo maak je tijgercupcakes
Verwarm de oven voor op 175°C en zet papieren vormpjes in het bakblik
Mix de zachte boter met de suiker romig.
Mix er één voor één de eieren door.
Mix het vanille extract er ook door.
Zeef het bakmeel er in drie delen bij en vouw het in.
Schep het beslag goed door.
Vouw de melk kort in.
Schep de vormpjes 3/4 vol met beslag.
Bak de cupcakes in 20-25 minuten gaar.
Laat de cupcakes afkoelen in het blik en dan op een rooster.
Rol het fondant uit tot 0.5cm dikte.
Steek cirkels uit het rolfondant.
Steek of snij oranje oortjes uit fondant.
Plak de cirkels en oortjes op.
Snij tijgerstrepen en steek ogen uit.
Snij beige snuiten en druk er een mond in.
Plak een neus en snorharen op en klaar!
Gelukkig Nieuwjaar! Xin Nian Kuai Le!