Icon en

Tijgercupcakes

het is nog Chinees Nieuwjaar
Cupcakes, Chinees Nieuwjaar en Traktatie
Tijger cupcakes sidepic

Boodschappenlijstje voor 6 cupcakes
125 gram fijne kristalsuiker                   
125 gram boter (kamertemperatuur)            
2 vrije uitloop bio-eieren (kamertemp)        
1 theelepel vanile extract
125 gram zelfrijzend bakmeel, gezeefd
2 eetlepels melk
rolfondant, oranje, beige en zwart

Tijger cupcakes home

Voor het eerste Chinees Nieuwjaar's weekend maken we tijgercupcakes voor de mini-monstertjes. Ze zijn snel klaar en worden altijd blij ontvangen, als er maar fondant op zit natuurlijk, dat is favoriet hier!

Zo maak je tijgercupcakes

Verwarm de oven voor op 175°C en zet papieren vormpjes in het bakblik

Tijger cupcakes 01
Tijger cupcakes 02
Tijger cupcakes 03
Tijger cupcakes 04

Mix de zachte boter met de suiker romig.

Mix er één voor één de eieren door.

Mix het vanille extract er ook door.

Zeef het bakmeel er in drie delen bij en vouw het in.

Tijger cupcakes 05
Tijger cupcakes 06
Tijger cupcakes 07

Schep het beslag goed door.

Vouw de melk kort in.

Schep de vormpjes 3/4 vol met beslag.

Tijger cupcakes 08
Tijger cupcakes 09
Tijger cupcakes 10
Tijger cupcakes 11

Bak de cupcakes in 20-25 minuten gaar.

Laat de cupcakes afkoelen in het blik en dan op een rooster.

Rol het fondant uit tot 0.5cm dikte.

Steek cirkels uit het rolfondant.

Tijger cupcakes 12
Tijger cupcakes 13
Tijger cupcakes 14

Steek of snij oranje oortjes uit fondant.

Plak de cirkels en oortjes op.

Snij tijgerstrepen en steek ogen uit.

Tijger cupcakes 15
Tijger cupcakes sidepicll

Snij beige snuiten en druk er een mond in.

Plak een neus en snorharen op en klaar!

Gelukkig Nieuwjaar! Xin Nian Kuai Le!