De boodschappen
100 gram witte chocolade
een klein scheutje room
3 vrije uitloop eidoooiers
3 vrije uitloop eiwitten
100 gram kristalsuiker
een klein scheutje frambozensiroop
500 gram mascarpone
200ml frambozensiroop
optioneel: een scheutje Kirsch
300 gram lange vingers
300 gram frambozen
50g witte chocolade
Ook een Belgische chef maakt weleens tiramisu :) Deze is gemaakt met witte chocolade en frambozen. Het recept is van de Vlaamse Jeroen Meus, uit het programma Dagelijkse kost. Hij is gemakkelijk te maken, snel klaar (muv het opstijven) en erg lekker. Dus begin een dag eerder voor het beste resultaat!
Zo maak je Tiramisu met witte chocola en frambozen
Smelt de chocola met de room au bain marie.
Snij de frambozen in de helft, bewaar er een paar.
Klop de eidooiers met de suiker en het scheutje siroop.
Klop tot het een bleek, luchtig mengsel is (een ruban).
Doe de gesmolten chocolade bij de ruban.
Klop de chocolade door het mengsel.
Roer de mascarpone los en vouw in de mix.
Klop de eiwitten stijf in de mixer.
Spatel ze door de moussel.
Zorg dat de mousse luchtig blijft
Doop de koekjes in de siroop.
Leg er frambozen op en top ze met mousse.
Maak nog zo'n zelfde laag.
Rasp er royaal witte chocolade over.
Dek de schaal af met vershoudfolie en zet de tiramisu een nacht in de ijskast om op te stijven.
Leg wat frambozen om de tiramisu en snij hem in blokjes.
De tiramisu smaakt heeerlijk!