De boodschappen
½ pak pavesini (of lange vingers)
250 gram aardbeien
3 vrije uitloop eieren
250 gram mascarpone
160 ml slagroom
½ sinaasappel, sap&rasp
85 gram fijne kristalsuiker
1 theelepel vanille extract
poedersuiker voor garnering
optioneel: 1½ eetlepel Grand Marnier likeur
Snazzie's minimonstretjes zijn dol op Italiaans eten, alle soorten pasta, gnocchi of pizza, ze eten het allemaal graag en veel. Ook voor de Italiaanse toetjes zijn ze altijd in, behalve...als het tiramisu is. Die koffiesmaak en de cacao vinden ze echt niet lekker.
Toen vonden we dit recept van Aldo Zilli, Italiaanse zomer 'tiramisu' met lange vingers & aardbeien. dit was gelijk een hit bij de kids! (zonder Grand Marnier natuurlijk). Dit recept is voor 4 personen. De eerste keer maakten we het met de dubbele hoeveelheid ingrediënten, dat bleek voor 10 personen. Je bent gewaarschuwd! :)
Rasp de schil van de sinaasappel, doe rasp & 60g suiker in een pan.
Zet de pan laag op, voeg eventueel Grand Marnier toe.
Voeg het sap toe, laat staan tot de suiker is opgelost.
Doop de lange vingers in de siroop.
Zet de lange vingers opzij, dan kan de siroop intrekken.
Scheid de eieren, doe dooiers in een vuurvaste kom.
Klop de eierdooiers los.
Zet de vuurvaste kom met de losgeklopte dooiers op een pan kokend water (au bain marie). Voeg het restant suiker (25g) toe en laat het al roerend oplossen. Neem de kom van de pan als de suiker helemaal opgelost is.
Mix tot de kleur licht is & het volume is verdubbeld.
Giet de mix over in een koude kom en zet het even opzij.
Pak de kom met de eiwitten en klop ze stijf.
Doe de slagroom in kom en klop het lobbig.
Vouw de mascarpone in de slagroom.
Voeg de eidooier-mix toe en vouw het in.
Schep eiwit en vanille er luchtig doorheen.
Schep op de lange vingers een laagje room.
Dan een laag aardbeien en weer lange vingers.
Herhaal de laagjes, eindig met aardbeien.
Trek vershoudfolie over de tiramisu, zet het 2-3 uur in de ijskast.
Bestrooi de tiramisu met poedersuiker en serveer.
Divertiti!