De boodschappen
30 gram boter
2 Elstar appels
2 eetlepels honing
2 eetlepels poedersuiker
½ theelepel kaneel
4 eetlepels kookroom (light)
Een heerlijk oktober toetje! Een zachte, warme appel met zoete toffeesaus en ijs met slagroom. Dat zullen we maar niet elk weekend maken ;)
Zo maak je toffee-appels
Bak de appels lichtbruin op laag vuur.
Verwarm de oven voor op 200°C
Doe kaneel bij de appels in de pan.
Voeg er 2 eetlepels kookroom aan toe.
Draai de pan rond en meng zo de saus.
Laat de appels zacht worden in de oven.
Het duurt ongeveer 5 minuten tot de appels zacht zijn
Leg de appels op bordjes en roer 2 eetlepels room door de saus,
Schep 1 bolletje ijs en een lepel slagroom naast elke appel.
Schenk tot slot royaal toffeesaus over de appels
Enjoy!