SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Toffee-appels

met vanille ijs
Met appels, Brits, Herfst, Dessert, IJs & milkshakes, Met slagroom en Halloween
Butterscotch apples sidepic

De boodschappen
30 gram boter
2 Elstar appels
2 eetlepels honing
2 eetlepels poedersuiker
½ theelepel kaneel
4 eetlepels kookroom (light)

Butterscotch apples home

Een heerlijk oktober toetje! Een zachte, warme appel met zoete toffeesaus en ijs met slagroom. Dat zullen we maar niet elk weekend maken ;)

Zo maak je toffee-appels

Butterscotch apples 01
Butterscotch apples 02
Butterscotch apples 03
Butterscotch apples 04
Schil de appels, verwijder de klokhuizen.
Smelt de boter in een ovenproof steelpan.

Bak de appels lichtbruin op laag vuur.

Voeg de suiker toe, roer het door de boter.

Verwarm de oven voor op 200°C

Butterscotch apples 05
Butterscotch apples 06
Butterscotch apples 07
Butterscotch apples 08

Doe kaneel bij de appels in de pan.

Voeg er 2 eetlepels kookroom aan toe.

Draai de pan rond en meng zo de saus.

Laat de appels zacht worden in de oven.

Het duurt ongeveer 5 minuten tot de appels zacht zijn

Butterscotch apples 09
Butterscotch apples 10

Leg de appels op bordjes en roer 2 eetlepels room door de saus,

Schep 1 bolletje ijs en een lepel slagroom naast elke appel.

Schenk tot slot royaal toffeesaus over de appels

Enjoy!