De boodschappen
30 gram boter
2 Elstar appels
2 eetlepels honing
2 eetlepels poedersuiker
½ theelepel kaneel
4 eetlepels kookroom (light)
Een heerlijk oktober toetje! Een zachte, warme appel met zoete toffeesaus en ijs met slagroom. Dat zullen we maar niet elk weekend maken ;)
Zo maak je toffee-appels
Schil de appels, verwijder de klokhuizen.
Smelt de boter in een ovenproof steelpan.
Bak de appels lichtbruin op een laag vuurtje.
Voeg de suiker toe, roer het door de boter.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Doe de kaneel er bij.
Voeg 2 eetlepels room toe.
Draai de pan rond en blend de saus.
Zet de pan +/- 5 minuten in de oven, tot de appels zacht zijn.
Roer 2 eetlepels room door de saus, leg de appels op bordjes.
Schep 1 bolletje ijs en een lepel slagroom naast elke appel.
Schenk tot slot de toffeesaus over de appels. Enjoy!