Icon en

Torrijas

of Spaanse Toast
Ontbijt en Broodjes bakken
Torrijas sidepic

Boodschappenlijstje
1 oudbakken stokbrood
250ml melk
3 vrije uitloop bio-eieren
olijfolie, om in te bakken
poedersuiker
kaneelpoeder

Torrijas sidepicll

Vandaag maken we geen Franse Toast maar Spaanse Toast: Torrijas is bij ons een luie zondag ontbijt. Voor ons lekker met kaneel, voor de mini-monstertjes liever met veel poedersuiker. Kopje koffie of een beker melkv erbij en... erg lekker hoor! Fijne zondag!

Zo - makkelijk - maak je Torrijas

Torrijas 01
Torrijas 02
Torrijas 03
Torrijas 04

Snij het stokbrood in 3cm dikke boterhammen.

Meet de melk af in een groot, diep bord.

Klop de drie eieren door de melk tot het goed gemengd is.

Laat het brood 2-3 minuten in de melk weken, met beide kanten

Verhit de pan op middelmatig vuur en doe er een eetlepel olijolie in

Torrijas 05
Torrijas 06
Torrijas 07

Laat het brood wat uitlekken.

Leg het in de hete koekenpan.

Bak het brood goudbruin en draai het om.

Torrijas 08
Torrijas homepage

Bak de andere kant ook goudbruin.

Serveer de Torrijas meteen, bestuif ze met kaneel en poedersuiker.

Heerlijk, geniet ervan!