Icon en

Torta di mele e mandorle

appel & amandel gebakje
Italiaans, Met noten, Gebak en Met vers fruit
Torta di mele side

De boodschappen voor 6 personen
1.5 kilo goudreinetten
100 gram lichtbruine basterdsuiker
3 vrije uitloop bio-eieren
200 gram fijne kristalsuiker
200 gram zachte boter
200 gram amandelmeel
poedersuiker of amandelschilfers

Torta di mele 01

Deze mini-appeltaartjes zijn samen met een pittige espresso een smaakvol Italiaans dessert. Het recept is van Gino D'Acampo.

Zo maak je Torta di mele e mandorle

Verwarmde oven voor op 160°C

Torta di mele 02
Torta di mele 05
Torta di mele 07
Torta di mele 08
Kook de appels met de bruine suiker zacht, op een laag pitje.
Klop de eieren met de kristalsuiker in een grote kom.
Mix de boter erdoor tot het een romig geheel is.
Mix het amandelmeel erdoor tot het een dik beslag is.

Als je voor met amandeltjes kies strooi ze er dan nu op

Torta di mele 09
Torta di mele 10
Torta di mele 11
Verdeel de zachte appels over zes ramekins.
Leg er een laagje beslag bovenop.
Bak de taartjes in +/- 50 minuten goudbruin.
Torta di mele 12
Torta di mele promo
Bak de taartjes in ongeveer 50 minuten goudbruin.
Serveer de taartjes heet bestrooid met poedersuiker.

Hoe Gino het doet weten we niet maar zelfs als we de taartjes in de oven laten afkoelen met de ovendeur op een kiertje zakken de mooie bolle dekseltjes in. Heel jammer maar aan de smaak doet het niet af.

De torta di mele e mandorle smaken superlekker!