De boodschappen
1 pak Treccia macaroni (AH)
200 gram pancetta
200 gram mini Roma tomaatjes
2 uien
bosje platte peterselie
olijfolie naar smaak
1 klein blikje tomatenpuree
serveren met
100 gram Parmigiano
takje basilicum
Italiaans brood zoals Focaccia
100 gram Parmigiano
takje basilicum
Italiaans brood zoals Focaccia
Deze simpele pasta is snel klaar en kan niet mislukken, het is dus het perfecte pakjesavond gerecht. Door het zoute spek, de verse kruiden en de zoete tomaten is ie heerlijk van smaak, kids zijn er dol op. Krijg je meer visite? Verdubbel de hoeveelheden. Wat wil je nog meer?
Het recept om zelf een heerlijk verse Focaccia te bakken misschien? Zelf focaccia bakken
Zo maak je dit pasta gerecht
Zet een pan water op, breng het aan de kook.
Snij de pancetta in stukjes.
De Roma'tjes gaan in de helft.
Was de peterselie, knip ze fijn en dep ze droog met keukenpapier.
Bak de pancetta crispy in 2 eetlepels olijfolie.
Snipper de uien boven de pan en bak ze mee.
Bak de tomaten en de peterselie kort mee.
Voeg de pasta toe als het water goed kookt, af en toe roeren.
Na +/- 10 minuten de pasta afgieten, ze moet nog stevig zijn (al dente).
Door de goed uitgelekte pasta een scheutje olijfolie en de tomatenpuree roeren.
Voeg het tomaten/pancetta mengsel toe.
Even door de pasta scheppen.
Serveer de pasta met de basilicum en parmigiano.
Een stuk Italiaans brood (focaccia of ciabatta) met kruidenboter en een groene salade maken dit pasta gerecht helemaal af.