Icon en
We bakken zwaarden sidepic

Boodschappen
75 gram zachte boter         
75 gram fijne suiker                     
1/2 vrije uitloop bio-ei (klein)            
1/2 theelepel vanille extract
125 gram (Zeeuwse) bloem
1/2 theelepel bakpoeder
poedersuiker, om te strooien
grijs rolfondant (of kneed wit en zwart)
bruin rolfondant

koekuitsteker zwaard

We bakken zwaarden sidepicll

Morgen is het Michaëlsfeest en we lezen al heel de week over vechten met draken, Daar heb je natuurlijk wel een zwaard voor nodig en die zwaarden bakken we zelf. Lekkere vanillekoekjes met rolfondant (de monstertjes lievelingsversiering) er op. Gezellig hoor!

Zo maak je deze zwaarden van koek

Download het recept en maak het deeg, leg het een uurtje in de ijskast

We bakken zwaarden 01
We bakken zwaarden 02
We bakken zwaarden 03
We bakken zwaarden 04

Neem het deeg uit de ijskast.

Kneed het kort door.

Rol het uit tot 1 cm dikte.

Steek er zwaarden uit.

We bakken zwaarden 05
We bakken zwaarden 06
We bakken zwaarden 07

Leg de koekjes op een bakplaat waarop bakpapier ligt.

Zet de koekjes 30 minuten in de ijskast, dan lopen ze niet uit.

Verwarm de oven voor op 175°C

Bak de koekjes in 8 - 10 minuten licht goudbruin maar let goed op! Het bakken gaat snel!

We bakken zwaarden 08
We bakken zwaarden 09
We bakken zwaarden 10
We bakken zwaarden 11

Laat de koekjes op de plaat afkoelen.

Rol het fondant dun uit.

Steek de zwaarden uit grijs fondant.

Plak het fondant op de koekjes met een druppel water.

We bakken zwaarden 12
We bakken zwaarden homepage

Steek het handvat uit bruin fondant en plak het ook op.

We hebben zoveel koekjes gebakken, we proeven ze alvast!

Mooi Michaëlsfeest gewenst morgen!