De boodschappen
450 gram kristal suiker
sap van 1 citroen
550 ml water
75 gram maizena
2 theelepels cream of tartar
30 ml rozenwater
50 gram poedersuiker
voedingskleurstof, kleur naar keuze
Het is weer bijna zover, het suikerfeest komt er aan. Alle kinderen zijn al opgewonden want op 5 juli begint het feest, dus nog maar twee nachtjes slapen! We gaan alvast aan de slag want er is nog veel te doen, maar vandaag maken we heerlijke, heel zoete snoepjes in schattige kleurtjes! Het Turks fruit moet wel een nachtje harden in de ijskast, dus dat kan nog net!
Zo maak je Turks Fruit
Dag 1
Bekleed een 20x20cm bakblik met bakpapier.
Doe 350 ml water, cream of tartar en maizena in een pan.
Roer alles even stevig door elkaar.
Zet de pan op medium vuur en laat koken tot het dik wordt.
Breng intussen in een andere pan de suiker, de overgebleven 200 ml water en het citroensap aan de kook
Meet de temperatuur, die moet exact 116°C zijn.
Neem de pan van het vuur, roer het maizena-mengsel erdoor tot één geheel.
Zet de pan weer laag op, laat 20-30 min. sudderen tot het dik en bleek-geel is.
Neem de pan van het vuur, verdeel het snoep over 2 bakjes.
Voeg rozenwater en de kleur toe, roer het stevig door.
Schep de mix in de bakjes, verspreid het naar de hoeken.
Laat het afgekoelde snoep een nacht harden in de ijskast.
Dag 2
Til het snoep aan het papier uit de vormen.
Verwijder het papier en snij het snoep in blokjes.
Rol de blokjes aan alle kanten door poedersuiker.
TIP!
Zet voor Turks Fruit in meerdere kleuren meerdere kleine bakjes klaar en verdubbel de ingrediënten. Roer altijd de kleuren tegelijk met het rozenwater door het snoep-mengsel.
Wij wensen jullie allemaal veel plezier op het Suikerfeest! Eid Mubarak!